Tην ανάγκη να υπάρξει εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός προκειμένου να αποτελέσει ο Τουρισμός Υγείας κεντρικό πυλώνα της Ελληνικής οικονομίας, τόνισε ο Γ. Πατούλης πρόεδρος ΙΣΑ και ΕΛΙΤΟΥΡ, στο 6ο Forum Υγείας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Ιουνίου στην Πάτρα.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ επεσήμανε ότι ο τουρισμός υγείας, αποτελεί μια μορφή τουρισμού  ταχύτατα αναπτυσσόμενου σε όλο τον κόσμο. Για το λόγο αυτό απαιτείται να διαμορφωθεί ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξή του και στην Ελλάδα».

«Η χώρα μας, χάρη στο βιοκλίμα της και στο άριστο επιστημονικό δυναμικό της  που πλαισιώνει τις σύγχρονες  υποδομές υγείας, στο συγκριτικά χαμηλό κόστος των υπηρεσιών  και στην πληθώρα των ιαματικών της πηγών με ποιότητα υδάτων ανώτερη ακόμα και από τα πιο φημισμένα κέντρα του εξωτερικού, διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να καταστεί προορισμός Τουρισμού Υγείας.  Το κλίμα, οι φυσικές ομορφιές, οι θάλασσες και τα βουνά μας, αποτελούν βασικά πλεονεκτήματα και το ιδανικό σκηνικό για την ουσιαστική ευεξία».

Η Ελλάδα στερείται Εθνικής Στρατηγικής

Στη συνέχεια, ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στην αδυναμία της Ελλάδας να διαμορφώσει εθνική στρατηγική και σημείωσε ότι αυτό έχει ως  αποτέλεσμα η χώρα να στερείται νοσοκομειακών  μονάδων οι οποίες είναι διεθνώς πιστοποιημένες. Παράλληλα, ελάχιστα  είναι τα ελληνικά νοσοκομεία που έχουν προχωρήσει σε συμφωνίες με κορυφαία διεθνή νοσοκομειακά ιδρύματα, τα οποία θα μπορούσαν να βελτιώσουν το διεθνές προφίλ της χώρας.

Αναφερόμενος στις δράσεις που πρέπει να δρομολογηθούν για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας στη χώρα μας, ο κ. Πατούλης επικέντρωσε τις επισημάνσεις του σε συγκεκριμένες προτεραιότητες που θα επέτρεπαν στον εγχώριο υπό-κλάδο του ιατρικού τουρισμού να αξιοποιήσει τα περιθώρια ανάπτυξής του.

Το 6ο Forum Υγείας είχε τεθεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και διοργανώθηκε από  την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσων-Ηπείρου και  Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας.

Στο Forum πραγματοποίησαν ομιλίες και χαιρετισμούς μεταξύ άλλων, ο Απόστολος Κατσιφάρας Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, ο Κώστας Πελετίδης Δήμαρχος Πατραίων, ο Δημήτρης Γούμενος Πρόεδρος Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών, ο Γιώργος Πατούλης Πρόεδρος ΙΣΑ, Πρόεδρος ΚΕΔΕ, Πρόεδρος ΕΛΙΤΟΥΡ,  η Άννα Μαστοράκου Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, ο Γιώργος Μουτούσης Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Αχαΐας, η Αμαλία Παπαδοπούλου Πρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος Αχαΐας και Ηλείας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών, η Μαρία Μενενάκου Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, ο Κωνσταντίνος Μαρινάκος Δρ. Κων/νος Μαρινάκος, Πρόεδρος Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, Καθ. Τουριστικού Μάνατζμεντ, Μέλος ΣΕΠ Ε.Α. Παν/μίου, ο Φώτης Παπαβασιλόπουλος Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ Α.Ε.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Καρπέτας, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α. Ριζούλης, οι Βουλευτές της ΝΔ Α. Κατσανιώτης και Ι. Φωτήλας, η Πρώην Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Σ. Αναγνωστοπούλου, ο Πρόεδρος της Οικονομικού Επιμελητηρίου Γ. Κουτρουμάνης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ. Ελλάδος Γ. Αγγελόπουλος, ο Π. Παπαθανάσης Πρόεδρος ΙΣ Αγρινίου, Α. Νταβλούρος  τέως βουλευτής ΝΔ, ο Νίκος Νικολόπουλος Βουλευτής Αχαΐας, καθώς και εκπρόσωποι παραγωγικών και κοινωνικών φορέων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Για τη σημασία της θρησκευτικότητας και της πνευματικότητας στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου