Την επαναλειτουργία της πτέρυγας Μπόμπολα του νοσοκομείου “Αμαλία Φλέμιγκ” και την αναβάθμιση του Παίδων Πεντέλης, ανακοίνωσε η διοίκηση του “Σισμανόγλειου – Αμαλία Φλέμιγκ”.

Στην εκδήλωση για τον απολογισμό της, που έγινε παρουσία του υπουργού Ανδρέα Ξανθού (φωτό κάτω), ο διοικητής Εμμανουήλ Κουταλάς ανακοίνωσε τα εξής:

Θα επαναλειτουργήσει η πτέρυγα, που υπολειτουργούσε από το 2015 και είχε κλείσει πέρυσι, όπου θα συσταθεί Γυναικολογική Κλινική.

Το Παίδων Πεντέλης θα μετονομαστεί σε “Νοσοκομείο Παίδων και Εφήβων”, με βασικά προαπαιτούμενα την τροποποίηση των οργανισμών και αύξηση υλικών και ανθρώπινων πόρων.

Η πτέρυγα Μπόμπολα είχε στεγάσει στο παρελθόν σημαντικές κλινικές, όπως οφθαλμολογική, πνευμονολογική, αιματολογική.

Δεν παρέχει πλέον καμία ιατρική υπηρεσία και από τον περασμένο Σεπτέμβριο σταμάτησαν να λειτουργούν και τα εξωτερικά οφθαλμολογικά ιατρεία.

Για το “Σισμανόγλειο”, ο κ. Κουταλάς ανέφερε πως προγραμματίζεται ενίσχυση του ρόλου του ως τριτοβάθμιο νοσοκομείο, με έμφαση στα χειρουργικά, στα καρδιολογικά και στα αγγειοχειρουργικά περιστατικά.

Θα υπάρξει – είπε – περαιτέρω ανάπτυξη κλινών στα τμήματα με μεγάλη πληρότητα (χειρουργικά, ουρολογικά), ενίσχυση του ψυχιατρικού τομέα (μονάδα νευρικής ανορεξίας) και αυτονομία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Υποστήριξη

Ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε για την απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομείων του συγκροτήματος και την υποστήριξη του έργου της διοίκησης και των εργαζόμενων με κάθε μέσο.

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξήραν το ρόλο των τριών νοσοκομείων στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς την κοινωνία.

Η διοίκηση ευχαρίστησε τους εργαζόμενους, για την άοκνη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και τους ασθενείς και την κοινωνία για τη στήριξη.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα