Σοκ προκαλεί η καταγγελία γιατρών του Κρατικού της Νίκαιας.

Στην εφημερία της περασμένης Παρασκευής, έγινε - επί 50 λεπτά - διακοπή ρεύματος σε όλους τους χώρους.

Η γεννήτρια δεν λειτούργησε, παρά μόνον στην εντατική. Υπήρξε μεγάλο πρόβλημα στα χειρουργεία, όπου γινόταν επείγουσα επέμβαση, το οποίο αντιμετωπίστηκε με…μπαλαντέζα από τη μονάδα εντατικής θεραπείας!

Την καταγγελία έκανε η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Υγειονομικών (ΑΡΣΥ) του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, διακοπή ρεύματος έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν, αλλά δεν διαρκούσε περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο, καθώς αναλάμβανε η γεννήτρια.

“Είναι προφανές ότι δε νοείται η λειτουργία ενός νοσοκομείου, στο οποίο δεν είναι εξασφαλισμένη η αδιάκοπη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε χώρους όπως το χειρουργείο και η μονάδα εντατικής θεραπείας”, τονίζουν οι εργαζόμενοι, για να σημειώσουν:

“Σε αντίθετη περίπτωση, απειλείται σημαντικά η ασφάλεια των ασθενών”.

Προβληματισμό προκαλεί το ερώτημα που απευθύνουν:

“Φανταστείτε τι θα γινόταν αν κάτι ανάλογο συνέβαινε κατά την πρωινή τακτική λειτουργία, όπου θα βρίσκονταν σε εξέλιξη όχι μια αλλά πάνω από έξι χειρουργικές επεμβάσεις!

Αλλά, και τι θα γινόταν αν η κατάσταση του ασθενούς ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη τη δεδομένη στιγμή και οι γιατροί καλούνταν να δουλέψουν στα σκοτάδια! Επίσης, σε ποιόν ακριβώς θα επιρρίπτονταν ευθύνες αν τότε κάτι πήγαινε στραβά με τον ασθενή”;

Υποβάθμιση

Οι υγειονομικοί σημειώνουν πως η υποβάθμιση  του δημόσιου συστήματος Υγείας στην εποχή της κρίσης και των μνημονίων είναι κάτι περισσότερο από προφανής:

“Χέρι - χέρι με την φοβερή υποχρηματοδότηση και τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό πάει και η αδιανόητη αδιαφορία για βασικές προδιαγραφές σε σχέση με την ασφάλεια των ασθενών.

Η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων έχει μπει πραγματικά στον αυτόματο, χωρίς καμία μέριμνα τόσο για την ποιότητα παροχής υπηρεσιών Υγείας όσο και για την ασφάλεια των ασθενών, αλλά και για τους ίδιους τους υγειονομικούς”.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας