Προβληματισμό προκαλεί η καθυστέρηση επισκευής ενός εκ των δύο στεφανιογράφων του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”.

Το πρόβλημα παραμένει επί 20 μέρες και κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, καθώς σοβαρά περιστατικά πρέπει να διακομιστούν για εξέταση σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με τον καρδιολόγο και πρόεδρο των εργαζομένων Ηλία Σιώρα, όταν εκδηλώνεται οξύ έμφραγμα, οι ασθενείς πρέπει να διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία.

Με τη διαδικασία αυτή χάνεται πολύτιμος χρόνος, όπως συνέβη πριν από λίγες μέρες με ασθενή που επρόκειτο να διακομιστεί στο “Σισμανόγλειο” και – σύμφωνα με τον κ. Σιώρα – υπήρξε “δυσάρεστο αποτέλεσμα”.

Ακόμη και ένας τραπεζοκόμος του νοσοκομείου που έπαθε έμφραγμα την ώρα της δουλειάς, χρειάστηκε να διακομιστεί στο “Ιπποκράτειο”.

Το πρόβλημα παραδέχεται και η διοικήτρια του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” Νάγια Μητσάκη, η οποία, ωστόσο, κάνει λόγο για αδικία κατά του νοσηλευτικού ιδρύματος:

“Πράγματι, παρουσιάστηκε πρόβλημα στον έναν από τους δύο στεφανιογράφους (ο οποίος λειτουργεί από το 2004).

Η βλάβη αποδείχτηκε πολύ μεγάλης έκτασης και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των τεχνικών, η οριστική παράδοση προβλέπεται να γίνει εντός των προσεχών ημερών (ενδεχομένως και αύριο)”.

Ανταλλακτικά

Σύμφωνα με την κ. Μητσάκη, η εταιρεία έχει γνωστοποιήσει τη δυσκολία εξεύρεσης ανταλλακτικών.

Ο άλλος στεφανιογράφος που υπάρχει στο νοσοκομείο είναι πλέον των είκοσι ετών και δύναται με ασφάλεια να εκτελούνται σε αυτόν μόνο απλές στεφανιογραφίες.

Η διοικήτρια σημειώνει πως έχει ενταχθεί στον επενδυτικό σχεδιασμό η προμήθεια ενός στεφανιογράφου που βρίσκεται στην φάση της συμβασιοποίησης.

Μεταξύ άλλων μηχανημάτων ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ, που η Περιφέρεια Αττικής χορηγεί στον “Ευαγγελισμό”, έχει ενταχθεί άλλος ένας στεφανιογράφος υψηλών προδιαγραφών.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα