Με σύνθημα «Αντηλιακή Προστασία – η συμβουλή του φαρμακοποιού» , οι ΦΣ Κρήτης ξεκινούν πρόγραμμα ενημέρωσης των πολιτών για τους κινδύνους της ηλιακής ακτινοβολίας, για τις κατηγορίες και ειδικές ενδείξεις των αντηλιακών προϊόντων, για τους φωτότυπους του δέρματος και για το ηλιακό έγκαυμα. 

Συχνά στη χώρα μας, ο ήλιος αντιμετωπίζεται ως φίλος, παραβλέποντας τους κινδύνους από την έκθεση στην ακτινοβολία του. Ωστόσο, τα περιστατικά καρκίνου του δέρματος και του ηλιακού εγκαύματος παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση, ενώ η φωτογήρανση, οι δερματικές κηλίδες και οι αλλεργικές αντιδράσεις αφορούν όλο και περισσότερους συμπολίτες μας.

Οι φαρμακοποιοί μπορούν να σας δώσουν εξατομικευμένες συμβουλές ανάλογα με την κατάσταση και τις ιδιαίτερες ανάγκες του δέρματος, αντιμετωπίζοντας τα αντηλιακά ως προϊόντα πρόληψης σοβαρών παθήσεων και όχι ως απλά καλλυντικά.

Με την υποστήριξη των Φαρμακευτικών Συλλόγων, μπορείτε να αναζητήσετε σε όλα τα φαρμακεία της Κρήτης το ειδικό έντυπο με αναλυτικές οδηγίες και συμβουλές, το οποίο διανέμεται δωρεάν.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα