ΑρχικήΕιδήσεις - Νέα

Προειδοποιήσεις Φαρμάκων

Προβολή
 • ΕΟΦ: Προσοχή στη χρήση συμπληρωμάτων και προϊόντων αδυνατίσματος - 7 Αυγούστου 2009
  Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των επαγγελματιών υγείας, των καταναλωτών και των αθλητών αναφορικά με τη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής και προϊόντων για το αδυνάτισμα.
 • Πλαστές βελόνες ινσουλίνης στην Ευρώπη - 6 Αυγούστου 2009
  Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι εντοπίστηκαν στην ευρωπαϊκή επικράτεια πλαστές βελόνες που είναι απομιμήσεις των βελονών 31G NovoFine.
 • Πλαστά προφυλακτικά Durex εντοπίστηκαν στην ελληνική αγορά - 27 Ιουλίου 2009
  Πλαστά προφυλακτικά Durex σε κουτιά τριών τεμαχίων εντοπίστηκαν στην ελληνική αγορά.
 • FDA: Καρκινογόνες ουσίες περιέχουν τα e-cigarettes - 23 Ιουλίου 2009
  Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι εργαστηριακά πειράματα σε ηλεκτρονικά τσιγάρα έδειξαν ότι περιέχουν καρκινογόνα και άλλα τοξικά χημικά, επικίνδυνα για τους ανθρώπους.
 • Προσοχή στη διακίνηση προϊόντων προστασίας από τη νέα γρίπη, μέσω Internet - 21 Ιουλίου 2009
  Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων συνιστά προσοχή στη διακίνηση προϊόντων προστασίας από τη νέα γρίπη, μέσω Internet.
 • Σύριγγες - μαϊμού για διαβητικούς - 17 Ιουλίου 2009
  Από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακοινώθηκε ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των ολλανδικών αρχών, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες διακινούνται πλαστές βελόνες χορήγησης ινσουλίνης της εταιρείας Novo Nordisk.
 • ΕΟΦ: Ελλείψεις φαρμάκων για την ενζυμική ανεπάρκεια - 1 Ιουλίου 2009
  Ελλείψεις δύο φαρμάκων για κληρονομική ενζυμική ανεπάρκεια (cerezyme και fabrazyme), αναμένονται το επόμενο διάστημα, προειδοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.
 • Σοβαρές ηπατικές βλάβες από τα συμπληρώματα ‘hydroxycut’ - 16 Ιουνίου 2009
  Σοβαρές ηπατικές βλάβες μπορεί να προκαλέσουν συμπληρώματα διατροφής με την επωνυμία ‘hydroxycut’, τα οποία προωθούνται για την απώλεια βάρους, λιποδιαλυτικά ή διουρητικά ή ως μέσα αύξησης του μεταβολικού ρυθμού του οργανισμού.
 • ΕΟΦ: Με προσοχή η κλοπιδογρέλη στους καρδιοπαθείς - 3 Ιουνίου 2009
  Επικίνδυνη μπορεί να είναι η παράλληλη χορήγηση φαρμάκων που περιέχουν τη δραστική ουσία κλοπιδογρέλη, με αναστολείς αντλίας πρωτονίων (PPIs). Η εν λόγω ουσία περιέχεται στα σκευάσματα Plavix, Iscover, Clopidogrel BMS και Clopidogrel Winthrop.
 • Διακινείται πλαστό Genotonorm μέσω διαδικτύου - 21 Μαΐου 2009
  Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι σύμφωνα με ενημέρωση της εταιρείας Sandoz, διακινείται στην Ευρώπη μέσω Internet το πλαστό φαρμακευτικό προϊόν Genotonorm, με λογότυπο της εταιρείας Sandoz.
 • Nέα αντένδειξη και προειδοποίηση για το Rasilez - 13 Μαρτίου 2009
  Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συστήνει νέα αντένδειξη και προειδοποίηση για το Rasilez και άλλα αλισκιρενικά φάρμακα.
 • Ο ΕΜΕΑ συνιστά την αναστολή της άδειας κυκλοφορίας του Raptiva - 20 Φεβρουαρίου 2009
  Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΕΑ) συνιστά την αναστολή της άδειας κυκλοφορίας του Raptiva (efalizumab), της εταιρείας Serono.
 • Προτεραιότητα στα παιδιά για το υπό έλλειψη φάρμακο ‘Myozyme’ - 28 Ιανουαρίου 2009
  Ελλείψεις στο φάρμακο ‘Myozyme’ (αλγλυκοσιδάση άλφα) της εταιρείας Gemzyme, αναμένονται παγκοσμίως τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), στο διάστημα των ελλείψεων, το φάρμακο θα χορηγείται κατά προτεραιότητα σε βρέφη, παιδιά και εφήβους.
 • Ο ΕΜΕΑ συνιστά την αναστολή της άδειας κυκλοφορίας του Acomplia - 23 Οκτωβρίου 2008
  Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMEA) συνιστά την αναστολή της άδειας κυκλοφορίας του Acomplia (rimonabant).
 • Παράνομη διακίνηση του προϊόντος Master Union Corn Plaster - 17 Οκτωβρίου 2008
  Ο Ε.Ο.Φ. ανακοινώνει ότι σύμφωνα με ενημέρωση της Αρμόδιας Αρχής της Ουγγαρίας υπάρχει περίπτωση να διακινείται στην Ευρωπαϊκή αγορά το προϊόν MASTER UNION corn plaster (τυλοφθόρο) – επίθεμα για κάλους, χωρίς να έχει λάβει πιστοποίηση από τον αντίστοιχο Κοινοποιημένο Οργανισμό.
 • Επικίνδυνη ουσία κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο - 26 Σεπτεμβρίου 2008
  Επικίνδυνο φαρμακευτικό προϊόν, διατίθεται μέσω του Διαδικτύου σαν αυξητική ορμόνη. Πρόκειται για το σκεύασμα ‘Hygetropin’, το οποίο – σύμφωνα με την επισήμανσή του – περιέχει HGH – Somatotropin (ανθρώπινη αυξητική ορμόνη).
 • ΕΟΦ: Αλλάζει το φύλλο οδηγιών στα αντιεπιληπτικά - 25 Σεπτεμβρίου 2008
  Επικαιροποιείται από το 2009 το κείμενο περίληψης χαρακτηριστικών των αντιεπιληπτικών φαρμάκων. Την απόφαση έλαβε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΕΑ), μετά από αναφορές για αυτοκτονικές σκέψεις και συμπεριφορά.
 • Νοθευμένο συμπλήρωμα διατροφής με την ονομασία 'Hero' - 9 Σεπτεμβρίου 2008
  Ο Ε.Ο.Φ. ανακοινώνει ότι σύμφωνα με ενημέρωση της Αρμόδιας Αρχής των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (FDA), διακινείται μέσω διαδικτύου συμπλήρωμα διατροφής με την ονομασία 'Hero'.
 • Νοθευμένο συμπλήρωμα διατροφής με την ονομασία 'vpxl no 1 Dietary Supplement for Men' - 9 Σεπτεμβρίου 2008
  Ο Ε.Ο.Φ. ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση της Αρμόδιας Αρχής του Λουξεμβούργου, βρέθηκε να διακινείται συμπλήρωμα διατροφής άγνωστης προέλευσης με την ονομασία 'vpxl no 1 Dietary Supplement for Men'.
 • Νοθευμένο συμπλήρωμα διατροφής με την ονομασία 'Blue Steel' - 9 Σεπτεμβρίου 2008
  Ο Ε.Ο.Φ. ανακοινώνει ότι σύμφωνα με ενημέρωση της Αρμόδιας Αρχής των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (FDA), διακινείται μέσω διαδικτύου συμπλήρωμα διατροφής με την ονομασία 'Blue Steel'.
 • Νοθευμένο φυτικό προϊόν με την ονομασία 'Herb Vigour' - 9 Σεπτεμβρίου 2008
  Ο Ε.Ο.Φ. ανακοινώνει ότι σύμφωνα με ενημέρωση της Αρμόδιας Αρχής της Ολλανδίας, διακινείται μέσω διαδικτύου (Internet) προϊόν φυτικής προέλευσης με την ονομασία 'Herb Vigour'.
 • Νοθευμένο φυτικό προϊόν με την ονομασία 'Natural Vigour' - 4 Σεπτεμβρίου 2008
  Ο Ε.Ο.Φ. ανακοινώνει ότι σύμφωνα με ενημέρωση της Αρμόδιας Αρχής της Δανίας, διακινείται μέσω διαδικτύου (Internet) προϊόν φυτικής προέλευσης με την ονομασία 'Natural Vigour'.
 • Νοθευμένο φυτικό προϊόν με την ονομασία 'China Vigour' - 4 Σεπτεμβρίου 2008
  Ο Ε.Ο.Φ. ανακοινώνει ότι σύμφωνα με ενημέρωση της Αρμόδιας Αρχής της Δανίας, διακινείται μέσω διαδικτύου προϊόν φυτικής προέλευσης με την ονομασία 'China Vigour'.
 • Νοθευμένο φυτικό προϊόν με την ονομασία 'LiDa' - 4 Σεπτεμβρίου 2008
  Ο Ε.Ο.Φ. ανακοινώνει ότι σύμφωνα με ενημέρωση της Αρμόδιας Αρχής της Δανίας, διακινείται μέσω διαδικτύου (Internet) προϊόν φυτικής προέλευσης με την ονομασία 'LiDa'.
 • Byetta: Αναφέρθηκαν 6 θάνατοι στις Η.Π.Α - 28 Αυγούστου 2008
  Έξη άνθρωποι που ακολουθούσαν αγωγή με το σκεύασμα Byetta, έχασαν τη ζωή τους, στις ΗΠΑ, έχοντας παρουσιάσει παγκρεατίτιδα.
 • Νοθευμένο φυτικό προϊόν με την ονομασία 'POWERtabs' - 21 Αυγούστου 2008
  Ο Ε.Ο.Φ. ανακοινώνει ότι σύμφωνα με ενημέρωση της Αρμόδιας Αρχής της Ελβετίας (Swissmedic - Swiss Agency for therapeutic products), διακινείται παράνομα στην Ελβετία το προϊόν 'POWERtabs', η επισήμανση του οποίου το χαρακτηρίζει ως προϊόν φυτικής προέλευσης για τη διέγερση της στυτικής λειτουργίας.
 • Απόσυρση μη ασφαλών αναπτήρων - 31 Ιουλίου 2008
  Eντοπίσθηκαν και αποσύρθηκαν από την αγορά αναπτήρες Κινεζικής προέλευσης.
 • Επικίνδυνο κινέζικο φάρμακο κυκλοφορεί στον Καναδά - 31 Ιουλίου 2008
  Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι μετά από έρευνα που διεξήχθη στον Καναδά βρέθηκε να διακινείται το προϊόν JIN BU HUAN ANODYNE TABLETS (κινέζικης προέλευσης).
 • Ανακαλούνται σκευάσματα ιταλικής εταιρίας - 6 Μαΐου 2008
  Ο Ε.Ο.Φ. ανακοινώνει ότι σύμφωνα με ενημέρωση της αρμόδιας Αρχής της Iταλίας, ανακαλούνται όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα της εταιρείας Officina Farmaceutica.
 • Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα συριγγών - 15 Απριλίου 2008
  Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα συριγγών, λόγω παρουσίας ξένων σωμάτων στο εσωτερικό της συσκευασίας.
 • Επικίνδυνο ‘φυτικό’ προϊόν - 9 Απριλίου 2008
  Επικίνδυνο προϊόν ‘φυτικής προέλευσης’ διακινείται στην παγκόσμια αγορά από τη Σιγκαπούρη.
 • Ανακαλείται παρτίδα αποστειρωμένων συριγγών - 7 Απριλίου 2008
  Ο Ε.Ο.Φ αποφάσισε την ανάκληση παρτίδας αποστειρωμένων συριγγών, γιατί διαπιστώθηκε η παρουσία ξένου σώματος στο εσωτερικό της συσκευασίας.
 • Συστάσεις από τον ΕΜΕΑ για το σκεύασμα TYSABRI - 24 Μαρτίου 2008
  Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΕΑ) έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι στις συνταγογραφικές πληροφορίες του προϊόντος TYSABRI (natalizumab) πρέπει να ενσωματωθούν προειδοποιήσεις σχετικά με ηπατική βλάβη.
 • O EMEA συνιστά την εισαγωγή νέας αντένδειξης για το Velcade - 24 Μαρτίου 2008
  Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΕΑ) συνιστά την εισαγωγή νέας αντένδειξης για το Velcade (bortezomib).
 • Αποσύρεται παρτίδα της Colgate Herbal White 50ml - 18 Μαρτίου 2008
  Αποσύρεται παρτίδα της οδοντόκρεμας Colgate Herbal White 50ml, λόγω αυξημένου μικροβιακού φορτίου, που αποτελεί κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.
 • Κίνδυνος περιφερικής νευροπάθειας με το Sebivo - 20 Φεβρουαρίου 2008
  Η Επιτροπή για τα Φάρμακα Ανθρώπινης Χρήσης (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMEA) συνιστά να συμπεριληφθούν νέες προειδοποιήσεις στα πληροφοριακά στοιχεία του φαρμάκου Sebivo (telbivudine) της εταιρείας Novartis Europharm Ltd.
 • Διακίνηση του προϊόντος Baby Beets Fetal Doppler χωρίς σήμανση CE - 20 Φεβρουαρίου 2008
  Ο Ε.Ο.Φ. ανακοινώνει ότι σύμφωνα με ενημέρωση της Αρμόδιας Αρχής της Μ. Βρετανίας διακινείται μέσω του διαδικτύου το προϊόν Baby Beets Fetal Doppler χωρίς σήμανση CE.
 • Προειδοποίηση του FDA για ενδεχόμενο κίνδυνο τάσεων αυτοκτονίας από αντιεπιληπτικά φάρμακα - 13 Φεβρουαρίου 2008
  Τα φάρμακα κατά της επιληψίας, που χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ανθρώπους μπορεί να αυξήσουν τις σκέψεις για αυτοκτονία ή την αυτοκτονική συμπεριφορά, σύμφωνα με προειδοποίση του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α.
 • Προειδοποίηση του FDA για το Botox - 11 Φεβρουαρίου 2008
  Το δημοφιλές σκεύασμα κατά των ρυτίδων, το Botox, καθώς και ένα ακόμα έχουν σχετιστεί με ορισμένα συμπτώματα αλλαντίασης σε ορισμένους χρήστες, σύμφωνα με προειδοποίηση στις ΗΠΑ, ενώ μερικά περιστατικά ήταν τόσο σοβαρά που λίγα παιδιά που έλαβαν τα φάρμακα για μυϊκούς σπασμούς έχασαν τη ζωή τους.
 • Νέα ετικέτα στο Chantix θα εφιστά την προσοχή των γιατρών - 18 Ιανουαρίου 2008
  Σκεύασμα κατά του καπνίσματος, το Chantix, της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer, θα αποκτήσει πιο εμφανή προειδοποίηση στη συσκευασία που θα αναφέρει ότι οι ασθενείς θα πρέπει να παρακολουθούνται για ενδεχόμενη ασυνήθιστη δραστηριότητα.
 • Ανακαλούνται αποστειρωμένες σύριγγες - 14 Δεκεμβρίου 2007
  Ο Ε.Ο.Φ αποφάσισε την ανάκληση της Παρτίδας 200706020 των αποστειρωμένων συριγγών SENSA με βελόνα των 2,5 ml, ημερομηνία λήξης 20-06-2012. Κατασκευάστρια εταιρία είναι η SHANDONG QLAOPAI Group Co.Ltk από την Κίνα. Διατίθεται στην ελληνική αγορά από την ΕΒΟ Α.Ε.
 • Κινέζικα σκευάσματα με νεφροτοξικές ουσίες διακινήθηκαν στην Ιρλανδία - 22 Νοεμβρίου 2007
  Κινέζικα σκευάσματα που περιέχουν ουσίες που σχετίζονται με νεφροτοξικότητα διακινήθηκαν στην Ιρλανδία.
 • Προσοχή σε κινέζικο φυτικό προϊόν για αδυνάτισμα - 13 Νοεμβρίου 2007
  Ο Ε.Ο.Φ. ανακοινώνει ότι σύμφωνα με ενημέρωση της Aρμόδιας Αρχής του Βελγίου, διακινήθηκε στο Βέλγιο μέσω Internet το προϊόν Zhen de Shou caps της εταιρείας North Jiaxing International Trade Ltd Κίνας, η επισήμανση του οποίου το χαρακτηρίζει ως προϊόν φυτικής προέλευσης για αδυνάτισμα.
 • Αποσύρεται φάρμακο για ασθενείς με ‘μπάι πας’ - 5 Νοεμβρίου 2007
  Αποσύρεται προσωρινά από την παγκόσμια και την ελληνική αγορά το σκεύασμα ‘Trasylol’, καθώς μελέτη Καναδών επιστημόνων έδειξε ότι συνδέεται με αυξημένη θνητότητα. Πρόκειται για ένα νοσοκομειακό φάρμακο, το οποίο χορηγείται σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε επεμβάσεις καρδιάς.
 • Σκεύασμα για τον διαβήτη ενδεχομένως ‘ύποπτο’ για οξεία παγκρεατίτιδα - 18 Οκτωβρίου 2007
  Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι έλαβε 30 αναφορές για εμφάνιση οξείας παγκρεατίτιδας, ενδεχομένως μοιραίας νόσου, σε ασθενείς που ελάμβαναν το σκεύασμα Byetta, για τον διαβήτη τύπου ΙΙ.
 • Αναστολή διάθεσης ηλεκτροδίων SPRINTFIDELIS - 18 Οκτωβρίου 2007
  Η εταιρεία Medtronic Inc. ανακοίνωσε ότι αναστέλλει διεθνώς τη διάθεση των ηλεκτροδίων SPRINTFIDELIS(Μοντέλα 6930, 6931, 6948, 6949), τα οποία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σε εμφυτεύσιμα απινιδωτικά συστήματα, γιατί υπάρχει η πιθανότητα θραύσης τους.
 • Αποσύρονται στις ΗΠΑ παιδικά φάρμακα για το κρυολόγημα - 12 Οκτωβρίου 2007
  Φάρμακα για τον βήχα και το κρυολόγημα, τα οποία χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή, για παιδιά κάτω των δύο ετών αποφάσισαν να αποσύρουν από την αγορά διεθνείς φαρμακοβιομηχανίες ύστερα από αμερικανική έκθεση που προειδοποιεί για πιθανές επιπτώσεις στην υγεία των μωρών.
 • Ανακαλείται παρτίδα συριγγών - 12 Οκτωβρίου 2007
  Ανακλήθηκε παρτίδα αποστειρωμένων συριγγών προέλευσης Κίνας, ανακοίνωσε ο ΕΟΦ, γιατί διαπιστώθηκε η παρουσία ξένων σωμάτων στο εσωτερικό των σφραγισμένων αποστειρωμένων συσκευασιών.
 • Εκλάπησαν παρτίδες του φαρμάκου ISOMAR - 8 Οκτωβρίου 2007
  Ο Ε.Ο.Φ. ανακοινώνει ότι σύμφωνα με ενημέρωση της εταιρείας ELPEN A.E., εκλάπη ποσότητα του φαρμάκου ISOMAR Occhi Multidose 10ml. Eφιστάται η προσοχή των καταναλωτών σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους προϊόν με τους ανωτέρω αριθμούς παρτίδων, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.
 • Νέα έρευνα συνδέει τα Actos και Avandia για τον διαβήτη, με κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας - 28 Σεπτεμβρίου 2007
  Τα φάρμακα για τον διαβήτη, Actos και Avandia, αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας αλλά όχι θανάτου λόγω καρδιάς, ανακοίνωσαν Αμερικανοί ερευνητές, επιβεβαιώνοντας προηγούμενα ευρήματα.
 • Απορρίφτηκε το Prexige για κυκλοφορία στις Η.Π.Α - 27 Σεπτεμβρίου 2007
  Δεν εγκρίθηκε από τον οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α για κυκλοφορία το σκεύασμα Prexige, της εταιρίας Novartis, ανακοίνωσε η Ελβετική φαρμακοβιομηχανία.
 • Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνιστά περιορισμό της χρήσης σκευασμάτων νιμεσουλίδης - 26 Σεπτεμβρίου 2007
  Ο ΕΜΕΑ συνιστά τον περιορισμό της χρονικής διάρκειας λήψης και της συνολικής χρήσης τους προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος εμφάνισης ηπατικών προβλημάτων στους ασθενείς.
 • Προσοχή για πλαστούς αντιτετανικούς ορούς - 19 Σεπτεμβρίου 2007
  Πλαστός αντιτετανικός ορός ενδέχεται να κυκλοφορεί στην Ελλάδα.
 • Πυρόπληκτοι διαβητικοί: Προσοχή στην ινσουλίνη - 28 Αυγούστου 2007
  Προσεκτικοί πρέπει να είναι οι διαβητικοί κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών, οι οποίοι κάνουν χρήση ινσουλίνης. Η έκθεση του φαρμάκου σε θερμοκρασίες πάνω των 30 βαθμών Κελσίου ενδέχεται να το έχει αλλοιώσει και για το λόγο αυτό, καλό είναι να μη χρησιμοποιούν τυχόν αποθέματά του.
 • Αναστέλλεται από την ευρωπαϊκή αγορά το φάρμακο Viracept για το AIDS - 7 Αυγούστου 2007
  Aπό την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοινώθηκε ότι ορισμένες παρτίδες του φαρμάκου Viracept, που κυκλοφορεί και στη χώρα μας, είχαν μολυνθεί με την ουσία ethyl mesilate η οποία είναι τοξική για τον ανθρώπινο οργανισμό, προκαλεί βλάβες στοDNA, ενώ έχει συσχετιστεί με καρκινογενέσεις και τερατογενέσεις.
 • Πλαστές οδοντόπαστες Sensodyne στην Ευρώπη - 31 Ιουλίου 2007
  Ο Ε.Ο.Φ. ανακοινώνει ότι σύμφωνα με ενημέρωση του Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA, Αγγλία) διακινούνται στην Ευρώπη πλαστές συσκευασίες οδοντόπαστας Sensodyne Original και Sensodyne Mint 50 ml της εταιρείας GlaxoSmithKline με αριθμό παρτίδας PROD 07 2005 / EXP 08 / 2008 και επισήμανση στα αγγλικά και αραβικά ταυτόχρονα.
 • Διακίνηση πλαστού σκευάσματος AMOXIL στην Ευρώπη - 30 Ιουλίου 2007
  Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ε.Ο.Φ διακινείται στην Ευρώπη πλαστό προϊόν του σκευάσματος AMOXIL caps της εταιρίας GlaxoSmithKline, με αριθμό παρτίδας συσκευασίας BN40149 και blister BN40150.
 • Πλαστή παρτίδα με αριθμό L0912007 του φαρμακευτικού προϊόντος NANDROLONE DECANOATE NORMA - 18 Ιουλίου 2007
  Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι κυκλοφορεί πλαστή παρτίδα με αριθμό L0912007 του φαρμακευτικού προϊόντος NANDROLONE DECANOATE NORMA με δραστική ουσία το αναβολικό NANDROLONE DECANOATE σε ενέσιμη μορφή των 2 ml.
 • Πλαστές αναβολικές ουσίες στην αγορά - 17 Ιουλίου 2007
  Το προϊόν έχει εγκριθεί μόνο για τις ακόλουθες ενδείξεις: Απλαστική αναιμία, περιπτώσεις γενικευμένου καρκίνου του μαστού σε γυναίκες πριν την εμμηνόπαυση ή αφαίρεση των ωοθηκών, καταστάσεις με αρνητικό ισοζύγιο αζώτου, οστεοπόρωση, διέγερση ινωδόλυσης. Χρησιμοποιείται όμως ευρέως - παράνομα - για ντόπινγκ.
 • Αναθεωρήθηκαν Συνταγογραφικές Πληροφορίες για το Raptiva - 11 Ιουλίου 2007
  Ο Ε.Ο.Φ ανακοινώνει Αναθεωρημένες Συνταγογραφικές Πληροφορίες για το προϊόν Raptiva 100 mg/ml κόνις και διαλύτης για ενέσιμο διάλυμα (δραστική ουσία εφαλιζουμάμπη), μετά την καταγραφή περιστατικών φλεγμονώδους πολυριζονευροπάθειας.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Λιπαρά στη διατροφή: Οι μεγαλύτεροι μύθοιΛιπαρά στη διατροφή: Οι μεγαλύτεροι μύθοι

Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να βλέπουμε τα λιπαρά με κακό μάτι. Ή, μάλλον, ήρθε η ώρα να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τα ωφέλιμα από τα ανθυγιεινά.... Περισσότερα »

Καρκίνος του μαστού: Πώς θα προλάβετε την επανεμφάνισή τουΚαρκίνος του μαστού: Πώς θα προλάβετε την επανεμφάνισή του

Αν έχετε διαγνωστεί στο παρελθόν, πώς θα ελαττώσετε τον κίνδυνο υποτροπής της νόσου;... Περισσότερα »

Τι αλλάζει από την 1η Νοεμβρίου στην αιμοδοσίαΤι αλλάζει από την 1η Νοεμβρίου στην αιμοδοσία

Ηλεκτρονική ταυτότητα θα παρέχεται στους εθελοντές, ενώ οι σύλλογοί τους θα οργανώνουν καμπάνιες μόνο σε συνεννόηση με το ΕΚΕΑ.... Περισσότερα »

Πώς θα σταματήσω την υπερφαγία;Πώς θα σταματήσω την υπερφαγία;

Η υπερφαγία δεν μας εμποδίζει μόνο να χάσουμε κιλά, αλλά μας βάζει σε κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές. Πώς θα την ελέγξουμε;... Περισσότερα »

Video - Σκλήρυνση κατά πλάκας

Εξειδικευμένες υπηρεσίες διάγνωσης, θεραπείας και παρακολούθησης των πασχόντων από Πολλαπλή Σκλήρυνση (γνωστή ως Σκλήρυνση κατά Πλάκας) και άλλα Απομυελινωτικά Νοσήματα του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή

Ακολουθήστε μας

Προβολή
Προβολή

Υπηρεσίες Μελών

Δημοσκόπηση

long_before_pap_test
Πόσο καιρό έχετε να κάνετε τεστ - Παπ;
Δείτε τα αποτελέσματα
Προβολή
Μαξιλάρες, κουνουπιέρες, φωτάκια, πουφ, φαναράκια... Οι πιο «χουχουλιάρικες» ιδέες για μια γωνίτσα που θα κάνει το παιδί να λατρέψει το διάβασμα!
Κάποιοι πιστεύουν πως όταν μπει ένα τρίτο πρόσωπο σε μια σχέση, ο χωρισμός είναι μονόδρομος. Κάποιοι άλλοι, όμως, αποφασίζουν να παλέψουν παρά τις δυσκολίες.
Τα οφέλη του είναι πολλαπλά, όμως δεν θέλετε να φάτε άλλο γιαούρτι με φρούτα και μέλι. Εδώ θα βρείτε 7 γευστικές και πρωτότυπες εναλλακτικές για πώς να το απολαύσετε.
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης