To TEDMED Live Athens έρχεται για πρώτη φόρα στην Ελλάδα στις 21 Απριλίου στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και θα αποτελέσει μια μοναδική εμπειρία για το κοινό, μέσα από πρωτοποριακές ζωντανές ομιλίες και παρουσιάσεις Ελλήνων και ξένων ομιλητών, αναμετάδοση των σημαντικότερων ομιλιών από το αντίστοιχο TEDMED της Washington (16-19 Απριλίου 2013), καθώς και διαδραστικά πολιτισμικά δρώμενα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Μια ολοήμερη διοργάνωση με θέμα η 'Υγεία Μπροστά' (Ηealth Forward) και με επίκεντρο την υγεία, την έρευνα, την καινοτομία, την τεχνολογία, την ιατρική αλλά και την κοινωνία, την ηθική, την τέχνη, το θέατρο και την μουσική.

O Jack Thomas Andraka, ο 15 χρονος από το Maryland που ανέπτυξε μία νέα μέθοδο για την ανίχνευση του καρκίνου στο πάγκρεας θα είναι ο πρώτος ομιλητής της διοργάνωσης ανοίγοντας το δρόμο για μία γόνιμη και εποικοδομητική διοργάνωση.

Το TEDMED Live Athens είναι μια κοινότητα ανθρώπων με στόχο και κοινό όραμα να φέρει κοντά όλους εκείνους που προέρχονται, σχετίζονται ή ενδιαφέρονται για τα θέματα υγείας. Ενδιαφέρονται για τα επιτεύγματα της ιατρικής στην εξέλιξη της ζωής, για τον αγώνα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, την κοινή πορεία ιατρικής, ηθικής και κοινωνίας, τη σημασία της πρόληψης, αλλά και της πρόσβασης όλων των ανθρώπων στις θεραπείες και στις δομές υγείας, καθώς και για τις ανάγκες της υγείας του σήμερα και του αύριο σε ένα κόσμο που γηράσκει.

'Με οδηγό 'Η Υγεία Μπροστά' σας περιμένουμε στο TEDMED Live Athens, στις 21 Απριλίου 2013 στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Επισκεφθείτε μας στο http://www.tedmedliveathens.com/, συνδεθείτε μαζί μας στο facebook (facebook.com/TEDMEDLiveAthens), γίνετε μέλος του αντίστοιχου LinkedIn, Group, «ακολουθήστε» μας στο twitter (twitter.com/TEDMEDathens) και απολαύστε εικόνες απ’ όσα συμβαίνουν στο Pinterest (pinterest.com/tedmedathens)'.

Ο επιτυχημένος θεσμός του TEDMED Live έρχεται στην Ελλάδα από την SciCo (scico.gr). Η SciCo είναι μια μη - κερδοσκοπική οργάνωση που επικοινωνεί επιστημονικά θέματα στο κοινό μέσω καινοτόμων, διαδραστικών και ψυχαγωγικών μεθόδων.

Ιδρύθηκε το 2008 και αποτελείται από επιστήμονες, ακαδημαϊκούς, εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες και ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την επιστήμη.

Curator & Licensees είναι ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος και ο Μιχάλης Στάγκος.

Σύντομο Βιογραφικό

Θοδωρής Αναγνωστόπουλος

Ο Θοδωρής είναι science communicator και κοινωνικός επιχειρηματίας. Διδάκτορας Γενετικής και υπότροφος του Ωνασείου και Εμπειρικίου Ιδρύματος. Πρόεδρος και Συν-ιδρυτής του ΜΚΟ “SciCo” (http://www.scico.gr/).

Συνδιοργανώνει, συγγράφει και συμπαρουσιάζει σειρά εκπαιδευτικών θεατρικών παραστάσεων. Έχει συν-σχεδιάσει το πρόγραμμα “ School-lab” (http://www.school-lab.org/) μια διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης επικοινωνίας της επιστήμης στα σχολεία.

Έχει δώσει ομιλίες στο Ισραήλ, την Ταϊλάνδη, την Ιαπωνία, την Κορέα, την Αυστραλία και την Ελλάδα. Έχει εκπαιδευτεί σε θέματα διαδραστικής διδασκαλίας των επιστημών στο Space Camp της NASA στις ΗΠΑ. To 2011 ήταν υποψήφιος για το Kalinga Science Popularizator Prize.

Το 2012 έγινε πρεσβευτής του Climate Reality Project του Al Gore. Από το 2011 είναι ο παρουσιαστής του TEDxAthens. Ο Θοδωρής έχει ταξιδέψει σε 66 χώρες και στον ελεύθερό του χρόνο συνθέτει μουσική στο πιάνο.

Μιχάλης Στάγκος

O Μιχάλης Στάγκος είναι δημιουργικός επιχειρηματίας και πολιτικά ενεργός. Είναι ιδρυτής και συνιδρυτής καινοτόμων και μη εταιρειών. Είναι, επίσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της mscomm. Aπό το 2012 είναι οργανωτής και συντονιστής της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας.

Υπήρξε εμπνευστής και υπεύθυνος έκδοσης του εβδομαδιαίου ένθετου των Νέων 'Ανοικτό MBA'. Είναι στο Δ.Σ. των Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ), μέντορας του ευρωπαϊκού δικτύου Βusiness Mentors, και μέλος στο Τask Force του European Institute for Gender Equality (EIGE), στο Global Executive Forum του Economist Intelligence Unit και αλλού.

Είναι SciCo από πεποίθηση. Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες, Επικοινωνία και Ευρωπαϊκά στο London School of Economics, ήταν υπότροφος του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Μπότση και της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το http://www.tedmedliveathens.com/

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Δύο αδέλφια κακοποιημένα και εγκαταλειμμένα επί 15 μέρες στο νοσοκομείο Ζακύνθου
Πρόγραμμα ενίσχυσης της πρόσβασης στο φάρμακο για ευπαθείς ομάδες στην Πελοπόννησο
Καούρες: Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;