Πλαστή παρτίδα με αριθμό L0912007 του φαρμακευτικού προϊόντος NANDROLONE DECANOATE NORMA με δραστική ουσία το αναβολικό NANDROLONE DECANOATE

Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι κυκλοφορεί πλαστή παρτίδα με αριθμό L0912007 του φαρμακευτικού προϊόντος NANDROLONE DECANOATE NORMA με δραστική ουσία το αναβολικό NANDROLONE DECANOATE σε ενέσιμη μορφή των 2 ml.
Η ορατή διαφορά είναι ότι η ταινία γνησιότητας δεν φέρει το υδατογράφημα του ΕΟΦ ,το οποίο εμφανίζεται όταν εκτεθεί η ταινία σε υπεριώδη ακτινοβολία.
Επειδή οι συνθήκες παραγωγής και ελέγχου της παρτίδας αυτής είναι άγνωστες, ενδέχεται το περιεχόμενο να είναι επικίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία.
Το προϊόν έχει εγκριθεί μόνο για τις ακόλουθες ενδείξεις:
Απλαστική αναιμία, περιπτώσεις γενικευμένου καρκίνου του μαστού σε γυναίκες πριν την εμμηνόπαυση ή αφαίρεση των ωοθηκών, καταστάσεις με αρνητικό ισοζύγιο αζώτου, οστεοπόρωση, διέγερση ινωδόλυσης.
Χρησιμοποιείται όμως ευρέως παράνομα για ντόπινγκ.
H παράνομη διακίνηση του ανωτέρω προϊόντος γίνεται κυρίως στα Γυμναστήρια ενώ ως φάρμακο που είναι μπορεί να διατεθεί μόνο από τα φαρμακεία.
Αξίζει να τονιστεί ακόμα μια φορά ότι η χρήση αναβολικών από αθλητές για την αύξηση της αθλητικής τους ικανότητας απαγορεύεται απολύτως εξαιτίας των σοβαρών τους ανεπιθύμητων ενεργειών.

Η χορήγηση τους ως «δυναμωτικών φαρμάκων» ή για αύξηση του σωματικού βάρους ή μυϊκής δύναμης είναι τελείως απορριπτέα και άκρως επικίνδυνη.
Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών που τυχόν έχουν προμηθευτεί προϊόν από τη συγκεκριμένη παρτίδα να μην κάνουν χρήση και να επικοινωνήσουν άμεσα με τον ΕΟΦ .
Παρακαλούνται επίσης οι υπεύθυνοι φαρμακοποιοί των Φαρμακαποθηκών και των Φαρμακείων, να ελέγχουν την ταινία γνησιότητας για ενδεχόμενη παραποίηση καθώς και τους όρους χορήγησης του φαρμάκου δεδομένου του ότι, λόγω των ιδιοτήτων του, χορηγείται στους ασθενείς μόνο από τα φαρμακεία με ιατρική συνταγή που φυλάσσεται επί διετία.

Πηγές:
Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα