Την προσωπική τους ιστορία, τις εμπειρίες που έχουν αποκομίσει διανύοντας τους δρόμους της Αθήνας για την πώληση της ‘Σχεδίας’, θέλουν να προβάλουν οι τέσσερις άνθρωποί της, που θα βρίσκονται το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, από τις 4.00 μ.μ. έως τις 6.00 μ.μ. στο κτίριο του παλιού Χρηματιστηρίου Αθηνών (Σοφοκλέους 10), στο πλαίσιο της διοργάνωσης AGORA 4ης Μπιενάλε της Αθήνας Athens 2013.

Την ώρα της παρουσίασης θα προβάλλονται φωτογραφικές στιγμές από τη ζωή άστεγων/ άνεργων πωλητών της Σχεδίας μέσα στην πόλη.

Όπως οι ίδιοι αναφέρουν : ‘Οι πωλητές του περιοδικού δρόμου «σχεδία» δεν είναι οι «άνθρωποι της διπλανής πόρτας». Έχουν βγει από την 'πόρτα' και βγαίνουν καθημερινά. Χθεσινοί νοικοκυραίοι, πάντα νοικοκυραίοι, οι άνθρωποι της «σχεδίας», με τεράστια ψυχικά αποθέματα και περίσσια αξιοπρέπεια, δίνουν τον δικό τους αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Επιμένουν’.

Φορούν το χαρακτηριστικό βαθυκόκκινο διακριτό γιλέκο και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, τις ώρες που βρίσκονται στους δρόμους της πόλης έχουν ακούσει τα πάντα. Τους έχουν αποκαλέσει «Ιαχωβάδες», «Μορμόνους», «ανθρώπους του… Τζορτ Σόρος», «Κομουνιστές», «Φασίστες», «αντίχριστους».

Αυτή είναι η μία πλευρά. Μέσα από τις δικές τους εμπειρίες, οι πωλητές της «σχεδίας», επισημαίνουν πως αυτό που νιώθουν και εισπράττουν, στη συντριπτική πλειοψηφία, είναι αγάπη και αλληλεγγύη από τον απλό άνθρωπο στον απλό άνθρωπο.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε από το Περιοδικό Δρόμου "σχεδία" / Καμπάνια «Γκολ στη Φτώχεια» στη διεύθυνση Φαβιέρου 39Α, 10438 Αθήνα. Στο τηλέφωνο : 213 0231220. 

Ηλεκτρονικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε στη διεύθυνση : www.shedia.gr , με email στο : [email protected]  ή στα κοινωνικά δίκτυα f: shedia.streetaper και tw: _shedia.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Θα κινηθεί νομικά ο Γ. Καλλιάνος για τον θάνατο του πατέρα του - Επιρρίπτει ευθύνες σε γιατρούς
ECDC: Κρούσματα λιστερίωσης απο καπνιστό σολομό σε τρεις χώρες
Οπιοειδή στην εγκυμοσύνη: Καμία σύνδεση με ψυχιατρικές επιπτώσεις στα παιδιά [μελέτη]