Σε «Δράση στους Δρόμους» προσκαλεί ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για παιδιά και νέους (Σ.Κ.Ε.Π.) το Σάββατο 5 Απριλίου, με τη συνεργασία του Δήμου Ταύρου – Μοσχάτου, στην πλατεία Μεταμορφώσεως, Λεωφ. Μακρυγιάννη, στο Μοσχάτο από τις 11.00 έως τις 14.00.
Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν με αναπηρικά αμαξίδια και να γνωρίσουν βιωματικά τις δυσκολίες στη μετακίνηση που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία.

Παράλληλα, με τη συμβολή εκπαιδευτών κινητικότητας και προσανατολισμού για άτομα με προβλήματα όρασης, μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται και κινούνται στο χώρο τα άτομα με προβλήματα όρασης, τη χρήση του λευκού μπαστουνιού κλπ.

Την ίδια ημέρα, και μέσα στο πρόγραμμα των δράσεων περιλαμβάνεται η καταγραφή προσβασιμότητας δημόσιων και ιδιωτικών χώρων.

O Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για την δράση τα εξής:

«Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική δράση στον Δήμο μας. Σαν κοινωνία πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε απέναντι στα Άτομα με Αναπηρία και να καταλάβουμε ότι συχνά αποκλείονται από την εργασία, την κοινωνικοποίηση, την διασκέδαση από εμπόδια που πολύ εύκολα θα μπορούσαν να μην υπάρχουν.

Για παράδειγμα, ακόμα και αν δεν βλέπουμε ένα Άτομο με Αναπηρία στον δρόμο, δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να παραβιάζουμε τις ειδικές θέσεις στάθμευσης. Είναι υπόθεση όλων μας. Πέρσι ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου είχε τοποθετήσει σημάνσεις για τους οδηγούς στις ειδικές ράμπες των πεζοδρομίων και με χαρά διαπιστώσαμε ότι οι οδηγοί σέβονται αυτούς τους χώρους. Θέλουμε να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, γι’ αυτό καλώ όλους τους πολίτες το Σάββατο στην δράση που διοργανώνουμε με τον Σ.Κ.Ε.Π.».

Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δράση στο δρόμο», ο Σ.Κ.Ε.Π. επιδιώκει την καταπολέμηση του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού των νέων με αναπηρία, την ευαισθητοποίηση των μικρών και μεγάλων και την αρμονική συνύπαρξη όλων στην καθημερινότητα.

Ο Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) ιδρύθηκε στην Αθήνα, το 2008.
Κεντρικός άξονας είναι η καταπολέμηση του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού των νέων με αναπηρίες μέσω της ευαισθητοποίησης, συνύπαρξης και κοινωνικοποίησης με τον γενικό πληθυσμό.

Με στόχο:

  • Την εξοικείωση με την εικόνα της αναπηρίας (μέσω της ευαισθητοποίησης και συνειδητοποίησης των μαθητών γενικής εκπαίδευσης)
  • Την αλλαγή νοοτροπίας του γενικού πληθυσμού ταυτόχρονα με τη δημιουργία αντανακλαστικών και αντιλήψεων κοινωνικής ευθύνης
  • Την κοινωνικοποίηση των νέων με αναπηρίες

Στοιχεία επικοινωνίας: Γραφείο Τύπου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, τηλ. 213 2019636
Σ.Κ.Ε.Π.: www.skep.gr – [email protected] - 2118009876

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Webinar Φάκελοι Υγείας με θέμα: ''Καρδιακή ανεπάρκεια & συννοσηρότητες''
Το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΦΕΕ και το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης
Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Πιο αποτελεσματική η διατροφική προσαρμογή από τα φάρμακα [μελέτη]