Οι «Γυναίκες στην Ογκολογία» είναι ένα δίκτυο γυναικών που ασχολούνται με την Ογκολογία και δημιουργείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με κύριους στόχους την προώθηση του διαλόγου για ευκαιρίες, λύσεις, απαντήσεις σε κοινά προβλήματα, ένας χώρος έκφρασης και υποστήριξης των γυναικών ογκολόγων, αλλά και ένα πρωτοπόρο δυναμικό δίκτυο υποστήριξης, ενημέρωσης και ουσιαστικής κοινωνικής προσφοράς με επίκεντρο τη γυναίκα- ασθενή με καρκίνο.

Η πρωτοβουλία των γυναικών που ασχολούνται με την Ογκολογία ανακοινώθηκε στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ογκολογίας, που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 10, 11 και 12 Απριλίου και υλοποιείται στα πλαίσια της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ), αλλά και με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (ΕΕΑΟ) και της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας (ΕΕΧΟ), ενώ τελεί υπό την αιγίδα του European Society for Medical Oncology, στα πλαίσια της αντίστοιχης ευρωπαϊκής ομάδας γυναικών ογκολόγων (ESMO - Women for Oncology: W4O).

Το πρωτοπόρο και δυναμικό Forum «Γυναίκες στην Ογκολογία» θα αποτελέσει ένα χώρο γνωριμίας, έκφρασης, συζήτησης και αλληλοϋποστήριξης των γυναικών από όλους του τομείς της Ογκολογίας, ενώ παράλληλα θα προσφέρει στήριξη, ενθάρρυνση και ενημέρωση στην γυναίκα ασθενή με καρκίνο.

Οι γυναίκες ογκολόγοι- ιατροί για πρώτη φορά απευθύνονται στην γυναίκα ασθενή, θέλοντας να δημιουργήσουν μία ουσιαστική και απευθείας επικοινωνία, μεταξύ των δύο μερών και να παρέχουν τις απαραίτητες απαντήσεις σε καίρια θέματα που απασχολούν τη γυναίκα ασθενή αλλά και την οικογένειά της, με τον έγκυρο, επιστημονικό και τεκμηριωμένο τρόπο του ιατρού απευθείας προς την ασθενή. Μέσω του δικτύου «Γυναίκες στην Ογκολογία», η γυναίκα ασθενής με καρκίνο θα βρει την στήριξη, την κατανόηση, την ενημέρωση που χρειάζεται αλλά και την ουσιαστική αρωγή του επιστήμονα σε κάθε διεκδίκηση που αφορά την υγεία της.


Η Συντονιστική Επιτροπή του Forum «Γυναίκες στην Ογκολογία» απαρτίζεται από έξι παθολόγους ογκολόγους, μέλη της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ), τις κυρίες Σοφία Αγγελάκη, Ελένη Γαλάνη, Έλενα Λινάρδου, Ζένια Σαριδάκη, Αθηνά Χριστοπούλου, Αμάντα Ψυρρή.

Όπως δήλωσαν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ογκολογίας, «Ευελπιστούμε το 1ο Ελληνικό Forum Γυναικών Ογκολόγων να ενώσει όλες τις γυναίκες που δραστηριοποιούνται σε κάθε τομέα της Ογκολογίας αλλά συνάμα να αποτελέσει και μια ανοιχτή πλατφόρμα επικοινωνίας «από τις γυναίκες στην ογκολογία προς τις γυναίκες με καρκίνο».

Το Forum οργανώνει μια σειρά από δράσεις ενημέρωσης και υποστήριξης της γυναίκας με καρκίνο με κορύφωση μια μεγάλη εκδήλωση την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014, τον μήνα του ‘καρκίνου του μαστού’ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Το Forum «Γυναίκες στην Ογκολογία» υποστηρίζεται και από το Facebook, με Fan Page, όπου όλοι μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια, κάνοντας ένα like στην σελίδα https://www.facebook.com/womeninoncology 

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κλειστός προϋπολογισμός για σκευάσματα χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;