Με κεντρικά θέματα για τις «Νέες τεχνολογίες στην Ιατρική», τον «Ιατρικό Τουρισμό» καθώς και την προώθηση για πρώτη φορά εκτός συνόρων ενός ελληνικού επιστημονικού προγράμματος e-learning, ξεκινά την Πέμπτη, 12 Ιουνίου, το 2ο Επιστημονικό Πολυθεματικό Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη.

Οι εργασίες του θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 15 Ιουνίου και θα πραγματοποιηθούν στο συνεδριακό κέντρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου στη Θεσσαλονίκη, το οποίο είναι και διοργανωτής, σε συνεργασία με την Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής και την Εταιρεία Χειρουργικής Παχέος Εντέρου και Πρωκτού.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή περισσότερων των 300 διακεκριμένων ομιλητών από εννέα ευρωπαϊκές χώρες, εκπρόσωπο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και τα Πανεπιστήμια Αθηνών και Βουκουρεστίου. Στόχος του είναι η ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων μεταξύ διαφόρων ειδικοτήτων, χειρουργών, μαιευτήρων, βιολόγων, γενετιστών, ογκολόγων, νομικών κ.ά.

Οι εργασίες του συνεδρίου επικεντρώνονται στους νέους ορίζοντες που ανοίγει το διαδίκτυο στον ιατρικό τουρισμό και στην εκπαίδευση ιατρών του εξωτερικού από Έλληνες ιατρούς. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα από ό,τι πιο σύγχρονο εφαρμόζεται διεθνώς στην αντιμετώπιση του καρκίνου της πυελικής χώρας (γυναικολογικών, ουρολογικών, παχέος εντέρου, πρωκτού) και την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Η τελετή έναρξης του συνεδρίου θα γίνει την Πέμπτη 12 Ιουνίου στις 19.00 με διάλεξη της εκπροσώπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τη Μητρική και Νεογνική/ Παιδική επίδραση από τη χρήση μεθόδων υπογονιμότητας. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί και ομιλίες εκ μέρους των διοργανωτών, με έμφαση στον ιατρικό τουρισμό.

Οι επιστημονικές εργασίες του συνεδρίου ξεκινούν την ίδια ημέρα στις 15.00 και ολοκληρώνονται το Σάββατο στις 20.30, ενώ την Κυριακή από τις 10 έως τις 12 το πρωί θα διοργανωθεί ειδική εκδήλωση ενημέρωσης κοινού για θέματα ρομποτικής, λαπαροσκόπησης, υπογονιμότητας - εξωσωματικής γονιμοποίησης και πρόληψης καρκίνου του μαστού.

Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου θα παρουσιαστούν:

• Η προώθηση του e-learning προγράμματος με θέμα ''Ανθρώπινη Αναπαραγωγή'' που ήδη υλοποιεί το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής για τους Έλληνες γιατρούς, μαίες, βιολόγους, στην ιατρική κοινότητα της Ρουμανίας.

• Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο, επιμορφωτικό πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει και για τους Έλληνες και για τους ξένους γιατρούς πρακτική άσκηση στην Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ και στο Ερευνητικό Πειραματικό Κέντρο ΕΛΠΕΝ.

• Επίσης, το e-learning αυτό πρόγραμμα θα τεθεί (οι διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη) υπό την αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Βουκουρεστίου "Carol Davila" και αποτελεί την αρχή μιας πρωτοποριακής συνεργασίας στον Βαλκανικό και Μεσογειακό χώρο.

• Ειδική συνεδρία προέχoντος ενδιαφέροντος αποτελεί η αδελφοποίηση της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής και της Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής της Ρουμανίας, με κοινό στόχο τη διερεύνηση και την αντιμετώπιση υπογόνιμων ζευγαριών.

• Επιστημονικό τραπέζι με θέμα «Βιοηθική- Ιπποκρατική κρίση».

• Στρογγυλά τραπέζια και διαλέξεις για τη λαπαροσκοπική και ρομποτική αντιμετώπιση, όγκων της πυελικής χώρας (γυναικολογικών, ουρολογικών, παχέος εντέρου, πρωκτού).

• Στρογγυλά τραπέζια και διαλέξεις για την ανθρώπινη αναπαραγωγή (πρώιμη απώλεια εγκυμοσύνης, προεμφυτευτική διάγνωση και ιατρική, νεότερα δεδομένα για την ανδρική υπογονιμότητα και την αντιμετώπισή της κ.α.).

Το Συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερες πληροφορίες: Γραφείο Τύπου Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, τηλ. 2310400904.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία
Αίσθημα συνεχούς κόπωσης: Τι μπορεί να σημαίνει