Παράλληλα, από τις 15 έως και τις 17 Ιουλίου στο Τουριστικό Περίπτερο Ζακύνθου θα λειτουργεί ενημερωτικό περίπτερο του Προγράμματος με την υποστήριξη γονιών του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ για την ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής σε ζητήματα που αφορούν την πρόληψη και την αντιμετώπιση της χρήσης ουσιών στην εφηβεία.

Οι ώρες λειτουργίας του περιπτέρου είναι οι εξής:
▪ Τρίτη 15/7 : 18.00 – 21.00
▪ Τετάρτη 16/7: 10.00-14.00
▪ Πέμπτη 17/7: 10.00-19.00 και 18.00-21.00

Για μια ακόμη χρονιά ο πολιτιστικός σύλλογος «Ερωτόκριτος», με την 25ετή δράση που επιτελεί στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ζακυνθινής κοινωνίας, με πλήθος θεατρικών παραστάσεων, καλλιτεχνικών εκθέσεων, χορευτικών, στο ενεργητικό του και με καλλιτεχνική μαγιά τους μικρούς και τους ενήλικες κατοίκους του Σκουλικάδου, στέκεται αρωγός μιας θεραπευτικής κοινότητας εφήβων του ΚΕΘΕΑ, την Κοινότητα ΣΤΡΟΦΗ, δίνοντας έτσι μια διαφορετική προοπτική στον πολιτισμό, αυτή που ενώνει σε έναν κοινό τόπο την παραγωγή τέχνης με το κοινωνικό έργο, με τη δύναμη της αλλαγής που επιφυλάσσει στους ενεργητικούς αποδέκτες τόσο η τέχνη όσο και η θεραπευτική διαδικασία απεξάρτησης, όπως αυτή συντελείται στο ΚΕΘΕΑ.

ΚΕΘΕΑ - Η ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ

"Από τους απόφοιτους του ΚΕΘΕΑ του ’13, ο μικρότερος ήταν 19 χρονών, και ο μεγαλύτερος 53. Την ίδια χρονιά ο παλαιότερος απόφοιτος συμπλήρωνε 30 χρόνια καθαρός. Οι άνθρωποι έχουν τη δύναμη να αλλάζουν σε όποιο στάδιο και αν βρίσκονται. Ας τους δώσουμε την ευκαιρία."

Λίγα λόγια για το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ

Το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) www.kethea.gr είναι ένα πρόγραμμα εξωτερικής παρακολούθησης και η απεξάρτηση συντελείται μέσα από ποικίλες ψυχοκοινωνικές δραστηριότητες, αξιοποιώντας κυρίως τις αρχές του μοντέλου των Θεραπευτικών Κοινοτήτων.
Για τους έφηβους και τις οικογένειες που προέρχονται από την περιφέρεια λειτουργούν ξενώνες διαμονής.
Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις παρέχονται στα Δικαστήρια Ανηλίκων Αθήνας και στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα.

Το πρόγραμμα είναι «στεγνό», δωρεάν, και χωρίς λίστες αναμονής.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Roche: Έμπρακτη δέσμευση σε ένα ποικιλόμορφο, ισότιμο και συμπεριληπτικό εργασιακό περιβάλλον
Πόσα βήματα την ημέρα πρέπει να κάνουν όσοι έχουν γενετική προδιάθεση για να αποφύγουν την παχυσαρκία [μελέτη]
Καταδικάστηκαν ιδιοκτήτες Γηροκομείου για τον θάνατο 66χρονου τετραπληγικού