Η εκκίνηση θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014 στις 17:00 μ.μ. με τερματισμό στην πλατεία Κεραμεικού.

Από το πρωί στις 9:00 μέχρι τις 18:00 στα σημεία εκκίνησης και τερματισμού θα υπάρχουν ενημερωτικά περίπτερα. Επίσης, στους 30 πρώτους ποδηλάτες που θα κάνουν εγγραφή στο σημείο εκκίνησης, θα μοιραστούν δωρεάν μπλουζάκια της παραπάνω καμπάνιας.
Τέλος στα ίδια πλαίσια, την ίδια ημέρα από τις 10:00 μέχρι τις 17:00

θα υπάρχει ενημερωτικό περίπτερο στην πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Β. Ελλάδας Παιδιών Πασχόντων από την Κυστική Ινώδη νόσο.

Η Κυστική Ίνωση είναι η πιο συχνή σε γεννήσεις κληρονομική νόσος στη χώρα μας που πλήττει όλα τα όργανα του ανθρώπινου οργανισμού κυρίως τους πνεύμονες και το πάγκρεας προκαλώντας αναπνευστική και παγκρεατική ανεπάρκεια σε νεαρή ηλικία. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει οριστική θεραπεία. Στην Ελλάδα οι φορείς της νόσου ξεπερνούν τους 500.000 οι οποίοι είναι απολύτως υγιείς και δεν έχουν κάποιο σύμπτωμα. Πιθανότητα για να γεννηθεί ένα παιδί με Κυστική Ίνωση πρέπει και οι δύο οι γονείς να είναι φορείς της νόσου. Η πρόληψη γέννησης παιδιού με την νόσο είναι εφικτή με προγεννητικό έλεγχο. 

Για περισσότερες πληροφορίες στο site του “Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης” www.cysticfibrosis.gr 

Σας περιμένουμε με το ποδήλατό σας, για μια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ΕΟΔΥ για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών 21 - 27 Απριλίου
Ο ΠΙΣ καλύπτει τις επικείμενες κινητοποιήσεις των εργαστηρίων λόγω clawback
169η Αποστολή Κινητών Ιατρικών Μονάδων στην Ίο