Tο Πανελλαδικό Δίκτυο διαγνωστικών ιατρείων πιστοποιημένης φροντίδας Iatrica, πραγματοποίησε την Εβδομάδα Δωρεάν Προσυμπτωματικού Ελέγχου PSA (22–26 Σεπτεμβρίου 2014), σε παράλληλη δράση με την Εκστρατεία Ενημέρωσης για τις παθήσεις του προστάτη αδένα από την Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία.

Η συμμετοχή των πολιτών ήταν πολύ μεγάλη, αφού 4.500 άνδρες ηλικίας 40-70 ετών προσήλθαν στα ιατρεία του δικτύου, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τον προσυμπτωματικό τους έλεγχο.

Η ενέργεια αυτή υλοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη και έδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες άνδρες να υποβληθούν δωρεάν στην εξέταση μέτρησης του Ολικού Ειδικού Προστατικού Αντιγόνου (PSA) στα Ιατρεία Πιστοποιημένης Φροντίδας του Δικτύου Iatrica, μέλη του Συνεταιρισμού Εργαστηριακών Ιατρών Μedisyn.

Τα ιατρεία του δικτύου Iatrica εξυπηρέτησαν σε Πανελλαδικό επίπεδο τους ενδιαφερόμενους πολίτες καλύπτοντας συνολικά 30 νομούς της Ελλάδας και 40 πόλεις της Αττικής. Συγκεκριμένα, 47 ιατρεία του δικτύου εξυπηρέτησαν την Αττική, 4 ιατρεία την Εύβοια και Βοιωτία, 16 ιατρεία τη Θεσσαλία, 3 ιατρεία την Ήπειρο, 24 ιατρεία τη Μακεδονία, 5 ιατρεία τη Θράκη, 11 ιατρεία την Πελοπόννησο, και 27 ιατρεία τη νησιωτική Ελλάδα (Αιγαίο, Ιόνιο και Κρήτη).

Όλες οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν με την ίδια διαπιστευμένη αναλυτική μέθοδο στα εργαστήρια του Συνεταιρισμού Εργαστηριακών Ιατρών Medisyn, γεγονός το οποίο αποτελεί εφαλτήριο για τη διενέργεια της πρώτης ευρείας πολυκεντρικής μελέτης στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία, εκπληρώνοντας το στόχο της συμμετοχής στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των παθήσεων του προστάτη αδένα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ερευνητές στοχεύουν να θεραπεύσουν την οστεοαρθρίτιδα σε 5 χρόνια - Οι αρθρώσεις θα αυτοθεραπεύονται
Ερωτήματα χωρίς απάντηση για τις προληπτικές εξετάσεις κατά του καρκίνου τραχήλου της μήτρας
Αφρικανική σκόνη: Πού είναι το υπουργείο Υγείας;