Ανοιχτή για το κοινό ημερίδα, με θέμα «Καρκίνος του Μαστού. Από την πρόληψη στη θεραπεία» διοργανώνεται την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου από την Ευρωκλινική Αθηνών στο πλαίσιο των δράσεων της κλινικής για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γυναικών στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Pasteur, δίπλα από την είσοδο της Ευρωκλινικής Αθηνών, Αθανασιάδου 9, πάροδος Δ. Σούτσου, Αμπελόκηποι, Αθήνα, στη 1 το μεσημέρι.

Διακεκριμένοι ιατροί της Ευρωκλινικής Αθηνών, εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής», του Ερευνητικού Κέντρου «Δημόκριτος» και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Λωτός» θα παρουσιάσουν τις πλέον σύγχρονες εξελίξεις σχετικά με την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού. Ειδικότερα, οι ομιλητές θα καλύψουν σημαντικά θέματα όπως είναι η απεικόνιση του μαστού, η διατροφή και πρόληψη του καρκίνου του μαστού, η γενετική συμβουλευτική, η συμβολή του ψυχολόγου, η θεραπεία του καρκίνου του μαστού, καθώς επίσης και τα νεότερα ιατρικά δεδομένα για την αποκατάσταση του μαστού. Η εκδήλωση θα προσεγγίσει το θέμα του καρκίνου του μαστού μέσα από τις εμπειρίες των ασθενών με την ομιλία εθελόντριας του Πανελληνίου Συλλόγου «Άλμα Ζωής» με θέμα «Η προσωπική μου εμπειρία με τον καρκίνο του μαστού».

Με την Ημερίδα αυτή η Ευρωκλινική Αθηνών αναδεικνύει τη σημασία της ολοκληρωμένης και υπεύθυνης ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη θεραπεία σοβαρών παθήσεων, όπως είναι οι παθήσεις του μαστού.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο