Τις αληθινές ιστορίες γυναικών με προχωρημένο καρκίνο του μαστού παρουσιάζει η πρωτοποριακή οπτικοακουστική έκθεση/ εγκατάσταση «Δεν είμαι ο καρκίνος», η οποία διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Κύπρο από τη Novartis Pharma Services Inc. Κύπρου, Τμήμα Ογκολογίας σε συνεργασία με την Europa Donna Κύπρου και την στήριξη της Ογκολογικής Εταιρείας Κύπρου, του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου και του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων.

Η έκθεση αποτελεί μέρος της πανευρωπαϊκής καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον προχωρημένο καρκίνο του μαστού “Here & Now” και έχει ήδη παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Πρόκειται για ένα καινοτόμο έργο των διακεκριμένων Βρετανών καλλιτεχνών John Wynne και Tim Wainwright, το οποίο προσφέρει μια σύντομη αλλά διεισδυτική ματιά στις σωματικές, συναισθηματικές και πρακτικές επιπτώσεις στη ζωή των γυναικών που πάσχουν από προχωρημένο καρκίνο του μαστού.

Στην έκθεση συμμετέχουν και τρεις Κύπριες ασθενείς οι οποίες μοιράζονται τις σκέψεις, εμπειρίες και τα συναισθήματά τους, προς όφελος άλλων γυναικών με προχωρημένο καρκίνο του μαστού, οι οποίες μπορεί να αισθάνονται απομονωμένες και ότι η αξία τους στην κοινωνία συχνά παραβλέπεται.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει η Πρώτη Κυρία Άντρη Αναστασιάδη την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014, στην Πύλη Αμμοχώστου, στη Λευκωσία. Το απόγευμα της ίδιας μέρας η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό από τις 16:00-20:00 και το Σάββατο 8 Νοεμβρίου μεταξύ των ωρών 10:00-13:00 και 16:00-20:00 με συνεχείς προβολές που διαρκούν 10 λεπτά η κάθε μία. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η έκθεση «Δεν είμαι ο καρκίνος» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας δρα Φίλιππου Πατσαλή.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν
ΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησε η αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους κατ΄οίκον - Η διαδικασία