Ρομποτικό Ουρολογικό Συμπόσιο διοργανώνει το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, στις 7 και 8 Νοεμβρίου, στο Αμφιθέατρο του Ομίλου στο Κεφαλάρι.

Πληθώρα κορυφαίων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων από το χώρο της ρομποτικής ουρολογίας θα αναπτύξουν θέματα που αφορούν στην εξέλιξη της ελάχιστα επεμβατικής ουρολογικής χειρουργικής τα τελευταία 10 έτη, με την εισαγωγή και χρήση σε παγκόσμιο επίπεδο του ρομποτικού συστήματος «da Vinci».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του συμποσίου οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε ζωντανή μετάδοση ρομποτικά χειρουργεία μερικής νεφρεκτομής και ριζικής προστατεκτομής.

Την έναρξη του συμποσίου θα κηρύξει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, και θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι Δήμαρχοι Αμαρουσίου, και Κηφισιάς, κ.κ. Γιώργος Πατούλης και Γιώργος Θωμάκος.

Μετά την ολοκλήρωση του Ρομποτικού Ουρολογικού Συμποσίου, το Σάββατο 8 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο του Ομίλου διαλέξεις ανοιχτές για το κοινό, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση γύρω από την πρόληψη στην Ουρολογία.

Ειδικότερα, το αντικείμενο των διαλέξεων αφορά στον καρκίνο του προστάτη και στην αντιμετώπισή του, καθώς επίσης στην ακράτεια και την πρόπτωση των γυναικείων γεννητικών οργάνων.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν δωρεάν κλινική εξέταση από ουρολόγο, έπειτα από ραντεβού, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν εξετάσεις PSA και Free PSA σε χαμηλότερες τιμές.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο