Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο το βιβλίο του David Β. Agus, ‘’Πολλά χρόνια και καλά, σύντομος οδηγός για καλή υγεία.’’

Ο δόκτωρ David Β. Agus, ένας από τους κορυφαίους ογκολόγους παγκοσμίως, ο γιατρός του Στιβ Τζομπς, έχει διακριθεί για τις καινοτομίες που έχει επιφέρει στην ιατρική, οι οποίες έχουν αλλάξει την επικρατούσα αντίληψη για την υγεία και έχουν εμπνεύσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ζήσουν περισσότερο και καλύτερα. Στόχος του στο συγκεκριμένο βιβλίο είναι να δώσει με τρόπο ξεκάθαρο και άμεσο βασικές πρακτικές που μπορεί να υιοθετήσει ο καθένας μας στην καθημερινή του ζωή ώστε να ζήσει μια ζωή γεμάτη υγεία.

Συγκεκριμένα το βιβλίο αποτελείται από τρία μέρη με απλούς κανόνες:

  • Τι να κάνεις
  • Τι να αποφεύγεις
  • Ιατρικές συμβουλές: Λίστα με όσα πρέπει να φροντίζεις ανάλογα με την ηλικία σου (στα είκοσι, στα τριάντα, στα σαράντα κ.λπ.).

«Στόχος μου είναι να σας βοηθήσω να κάνετε ό,τι μπορείτε για την υγεία σας, είτε μάχεστε κάποια ασθένεια αυτή την εποχή είτε όχι. Θα ήθελα να σας ενθαρρύνω να εξετάσετε προσεκτικά τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε την υγεία και να ανοίξετε τον νου σας σε μια αλλαγή οπτικής. Κάτι τέτοιο ενδέχεται να σηματοδοτήσει μια σημαντική αλλαγή στη ζωή σας.

Το γεγονός και μόνο ότι, παρά τις τόσες συμβουλές που μεταδίδονται καθημερινά από τα ΜΜΕ, πρέπει να μας υπενθυμίζουν τι σημαίνει να ζούμε μια υγιή ζωή μαρτυρά πόσο μπερδεμένοι είμαστε. Αυτό που ελπίζω είναι ότι διαβάζοντας αυτό το βιβλίο θα κερδίσετε όχι μόνο τη γνώση που χρειάζεστε προκειμένου να επωφεληθείτε από την πρόοδο της επιστήμης και της ιατρικής στις μέρες μας, αλλά και ότι θα αποκτήσετε τη σοφία να ξεχωρίζετε το καλό από το αμφιλεγόμενο, ώστε να παίρνετε τις καλύτερες αποφάσεις για σας. Ελπίζω επίσης πως το μέλλον σας θα καθορίζεται από τη δύναμη της επιλογής και ότι αυτό θα σας οδηγήσει σε θεραπευτικά μονοπάτια. Μόνο εσείς μπορείτε να θέσετε τέρμα στην ασθένεια».

David B. Agus

Ο Ντέιβιντ Άγκους είχε πολλούς επώνυμους ασθενείς, μεταξύ των οποίων:

  • Λανς Άρμστρονγκ, πρώην πρωταθλητής στην ποδηλασία
  • Νιλ Γιανγκ, τραγουδιστής, συνθέτης, μουσικός
  • Τεντ Κένεντι, αμερικανός γερουσιαστής: «Ο Άγκους μάς βοήθησε να δούμε την υγεία μας με άλλα μάτια»
  • Τζόνι Ραμόν, κιθαρίστας του συγκροτήματος Ramones: «Ο Άγκους με κρατάει ζωντανό, μήνα με τον μήνα. Είναι πρωτοπόρος»
  • Σάμερ Ρέντστοουν, πρόεδρος του σταθμού CBS και της εταιρείας Viacom: «Ο Άγκους είναι ιδιοφυΐα. Θεραπεύει τους ανθρώπους από τον καρκίνο»
  • Τομ Σέρακ, πρώην πρόεδρος της Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών Κινηματογράφου
  • Στιβ Τζομπς, συνιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Apple
  • Ντένις Χόπερ, ηθοποιός

Τι έγραψε ο τύπος

Η δύναμη της πρόληψης και η εμπέδωση βασικών καλών συνηθειών αποτελούν την κεντρική ιδέα στην οποία βασίζεται αυτός ο απλός αλλά σπουδαίος οδηγός.
Fortune

Ο δρ. Agus κάνει την ευχή «πολλά χρόνια και καλά» έναν πραγματοποιήσιμο στόχο.
Boston Globe

Αυτό το βιβλίο μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή στην κυριολεξία. Ακόμα και τις μισές από τις συμβουλές του να ακολουθήσεις, θα αρχίσεις να νιώθεις καλύτερα σε καθημερινή βάση.

News-Gazette

Ο David B. Agus είναι καθηγητής ιατρικής και βιοϊατρικής τεχνολογίας στην Ιατρική Σχολή Κεκ και στην Πολυτεχνική Σχολή Βίτερμπι του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, όπου διευθύνει το Westside Cancer Center [Αντικαρκινικό Κέντρο Γουεστσάιντ] και το Center for Applied Molecular Medicine [Κέντρο Εφαρμοσμένης Μοριακής Ιατρικής]. Επίσης εμφανίζεται στο δελτίο ειδήσεων του CBS ως σύμβουλος για ιατρικά ζητήματα. Το πρώτο του βιβλίο The End of Illness εκδόθηκε το 2012 και ήταν νούμερο ένα μπεστ σέλερ στη λίστα των New York Times, ενώ ανάλογη πορεία έχει διαγράψει και το Πολλά χρόνια και καλά (2014). 

Για να διαβάσετε περισσότερα, επισκεφθείτε τους διαδικτυακούς τόπους: davidagus.com  και www.metaixmio.gr 
Σελίδες 224, τιμή: 12,20 €.

 

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Λαϊκό": Για πρώτη φορά, ράντζα στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων
Εντοπίστηκαν εκατοντάδες νέα γονίδια που συνδέονται με τη διαταραχή χρήσης καπνού
Ασκήσεις για να κρατάτε σε φόρμα τον εγκέφαλο