Η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία (ΕΛ.Δ.Ε.) με πρόεδρό της τον κλινικό διαιτολόγο κ. Δημήτρη Γρηγοράκη, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης, διοργανώνει διήμερη εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό με θέμα: Διατροφή και Υγεία, στις 30 και 31 Ιανουαρίου στο μετρό Συντάγματος. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ολοκληρωμένη ενημέρωση του κοινού για θέματα σωστής διατροφής. Είναι γνωστό ότι η κακή διατροφή σχετίζεται τόσο με την παχυσαρκία, όσο και με σοβαρά χρόνια προβλήματα υγείας.

Έτσι, το μήνυμα της διημερίδας είναι: Διαχειρίσου το βάρος σου! Πρόλαβε την παχυσαρκία! Ενημερώσου για τα διατροφοεξαρτώμενα νοσήματα!

Κατά τη διάρκεια του διημέρου (9.00 έως 20.00), οι ενδιαφερόμενοι (μικροί και μεγάλοι) θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν δωρεάν διατροφολογικό check-up, να αξιολογήσουν τη σωματική τους κατάσταση και τις διατροφικές τους συνήθειες. Ταυτόχρονα, όσοι επιθυμούν θα μπορούν να λάβουν δωρεάν προσωπικές συμβουλές δίαιτας και διατροφής από μία πολυπληθή ομάδα περισσότερων από 60 διατροφολόγων μελών της ΕΛ.Δ.Ε., σε κατ΄ ιδίαν συνεντεύξεις. Επιπλέον, σε όλους του επισκέπτες θα μοιραστεί το ενημερωτικό έντυπο της ΕΛ.Δ.Ε. «Καταρρίπτοντας 10 κοινούς διατροφικούς μύθους».

Τέλος, κατά τη διάρκεια του διημέρου θα διεξάγονται ενημερωτικές ομιλίες έγκριτων επιστημόνων σε ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του τμήματος Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη της Α΄Παιδιατρικής Κλινικής του Παν/μίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «η Αγία Σοφία», της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας και της Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων.

Χορηγοί επικοινωνίας: Sfera Fm, Activekids.gr, Iatronet.gr, logodiatrofis.gr, Mydoctors.gr

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ελληνικά τα δύο πρώτα φαρμακεία παγκοσμίως που απέκτησαν την πιστοποίηση ''Pharmacists for the Future”
ΕΟΔΥ: Προληπτικά μέτρα για ταξιδιώτες - Επιδημίες και συμβάντα στον κόσμο
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ την Παρασκευή