Ημερίδα ενημέρωσης και εκπαίδευσης με θέμα «Μαθαίνω για τον νεανικό διαβήτη (ινσουλινοεξαρτώμενο, τύπου Ι)», διοργανώνει το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου η Κάρτα Διαβήτη σε συνεργασία με το ΙΑΣΩ General.

Η συνεχώς αυξανόμενη τάση του Νεανικού Διαβήτη, έχει ως αποτέλεσμα σε πάρα πολλές αίθουσες να υπάρχουν πολλά παιδιά ινσουλινοεξαρτώμενα,Τύπου 1.

Για το λόγο αυτό, πολλές φορές οι εκπαιδευτικοί έρχονται αντιμέτωποι σε έκτακτα περιστατικά (π.χ. υπογλυκαιμία).

Σκοπός της Ημερίδας, η ενημέρωση και «εκπαίδευση» των εκπαιδευτικών, και όσων είναι κοντά σε παιδί με νεανικό Διαβήτη για το τι πρέπει να γνωρίζουν και το τι πρέπει να κάνουν σε έκτακτη περίπτωση.

Ποιους αφορά ο ινσουλινοεξαρτώμενος διαβήτης, πώς διαγιγνώσκεται, τι συμβαίνει, τι σημαίνει αλλά και πώς θεραπεύεται, καθώς και πώς μπορούμε να προλάβουμε τις επιπλοκές του και τι ακόμη πρέπει να γνωρίζουμε για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε έναν, συχνά νέο συνάνθρωπό μας, σε έκτακτη επιπλοκή; Το θέμα θα αναπτύξει ο Παθολόγος- Διαβητολόγος, Διευθυντής Παθολογικής- Διαβητολογικής κλινικής του ΙΑΣΩ GENERAL Αντώνης Λέπουρας. Η Ψυχοθεραπεύτρια, Συμβουλευτική Ψυχολόγος BSc, MSc, Χριστίνα Βλαχοπούλου θα αναφερθεί στο «πώς προσεγγίζουμε και πώς στηρίζουμε ψυχολογικά έναν νέο με ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέτρο του ΙΑΣΩ General, Λεωφ. Μεσογείων 264, Χολαργός στις 5-7 μ.μ.
Στο χώρο, θα πραγματοποιηθούν Δωρεάν Μετρήσεις Σακχάρου από τη Bayer Hellas.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο email [email protected]  ή στο fax στο 2106520082 (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας