Τα Σεμινάρια των Ομάδων Εργασίας αποτελούν το δεύτερο σε μέγεθος και επιστημονική βαρύτητα Καρδιολογικό Συνέδριο μετά το Πανελλήνιο/ Διεθνές Καρδιολογικό Συνέδριο, τα οποία πραγματοποιούνται φέτος στα Ιωάννινα στις 26-28 Φεβρουαρίου, στο Ξενοδοχείο DuLac.

Το διαδικτυακό κανάλι Livemedia θα μεταδώσει ζωντανά από τα Ιωάννινα τα Πανελλήνια Σεμινάρια Ομάδων Εργασίας.

Όπως επισήμανε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, το συνέδριο έχει διπλή σημασία για το Δήμο Ιωαννίνων. Την επιστημονική του σημασία, μέσα από την οποία θα τονισθεί η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση των καρδιαγγειακών νοσημάτων, αλλά και την τουριστική, καθώς μέσα από την επίσκεψη των περίπου 2.500 μελών της καρδιολογικής εταιρείας, αλλά και των συνοδών τους, η πόλη των Ιωαννίνων με τη φιλοξενία της, θα αποδείξει ότι μπορεί να μετατραπεί σε συνεδριακός προορισμός.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Φούσας, δήλωσε ότι ο στόχος που θέλει να πετύχει η Εταιρεία είναι διπλός. Από τη μία να παρουσιαστεί ότι καινούργιο υπάρχει, άλλα και από την άλλη να ενημερωθεί ο πολίτης ώστε να μπορεί να αντιλαμβάνεται τις οδηγίες των γιατρών σε ότι αφορά τα καρδιαγγειακά νοσήματα. ‘Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ο υγιής πολίτης είναι ενημερωμένος πολίτης». «Σημαντικό είναι επίσης, ο πολίτης να ειδοποιεί άμεσα το ΕΚΑΒ, όταν νιώσει πόνο στην καρδιά ώστε μέσα σε μισή ώρα να μπορεί να βρίσκεται στο νοσοκομείο και οι γιατροί να δράσουν άμεσα.»

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΕ, o Καλλικάζαρος, επισήμανε ότι το οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου είναι η κυρία αιτία θανάτου σήμερα. «Κάπνισμα, παχυσαρκία, κληρονομικότητα, είναι οι νούμερο ένα εχθροί της καρδιάς. Και είναι άμεσο να ρυθμίσουμε τη χοληστερίνη μας, την πίεση και τη διατροφή μας. Σημαντική είναι η εκπαίδευση των γιατρών και η ενημέρωση των πολιτών. Η καλή ποιότητα ζωής μειώνει τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Θησαυροί αποδεικνύονται το περπάτημα και η μεσογειακή διατροφή.»
Τέλος ο γενικός γραμματέας της ΕΚΕ, κ. Κανακάκης αναφέρθηκε στο ότι η πρόληψη θέλει επανάληψη. «Μετά τις επεμβάσεις στην καρδιά, το 15 με 20% δεν κόβει το τσιγάρο. Έχουν πλέον δημιουργηθεί Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει τους καπνιστές ασθενείς να κόψουν το τσιγάρο πιο εύκολα.»

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας
Επιζώντες από καρκίνο μαστού έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για δεύτερο καρκίνο [μελέτη]
Θα κινηθεί νομικά ο Γ. Καλλιάνος για τον θάνατο του πατέρα του - Επιρρίπτει ευθύνες σε γιατρούς