Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ημερίδα Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για το νεανικό διαβήτη (ινσουλινοεξαρτώμενο, τύπου 1)», στο ΙΑΣΩ General, το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου. Η εκπαιδευτική ημερίδα, η οποία απευθυνόταν κυρίως σε εκπαιδευτικούς, ήταν η πρώτη από μία σειρά εκπαιδευτικών δράσεων που διοργανώνει το Διαβητολογικό Κέντρο του ΙΑΣΩ General σε συνεργασία με την «Κάρτα Διαβήτη».

Εκπαιδευτικοί, ιατροί και γενικό κοινό ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση, αφού ο διαβήτης λόγω της αλματώδους αύξησης της συχνότητας εμφάνισής του, είναι μια ασθένεια που αφορά λίγο - πολύ όλους μας.

Ο κ. Αντώνιος Λέπουρας, Παθολόγος- Διαβητολόγος, Διευθυντής της Παθολογικής- Διαβητολογικής Κλινικής και του Διαβητολογικού Κέντρου του ΙΑΣΩ General και η κα Βλαχοπούλου Χριστίνα, Ψυχοθεραπεύτρια, Συμβουλευτική Ψυχολόγος, ενημέρωσαν σχετικά με τους τρόπους διάγνωσης και θεραπείας του νεανικού διαβήτη, την πρόληψη των επιπλοκών του, την αντιμετώπιση έκτακτων επιπλοκών μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας, καθώς και την ψυχολογική υποστήριξη των νέων με ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη.
Στη συνέχεια, εξειδικευμένο προσωπικό πραγματοποίησε δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και προσέφερε ενημέρωση σχετικά με την τεχνική των ενέσεων και τη σωστή χρήση του μετρητή σακχάρου.

Το Διαβητολογικό Κέντρο του ΙΑΣΩ General δίνει μεγάλη σημασία στη σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση, τόσο του ατόμου με διαβήτη ώστε να καταφέρει να γίνει ιατρός του εαυτού του, αλλά και των οικείων του για να μπορούν να το υποστηρίξουν ψυχολογικά και να το βοηθήσουν στην πράξη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;