Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία οργανώνει στην πόλη της Ξάνθης Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο, 20-21 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Elisso, με βασικούς στόχους την εκπαίδευση των Καρδιολόγων και ιατρών άλλων ειδικοτήτων αλλά και την Ενημέρωση Πολιτών για την Πρόληψη Υγείας.

Το Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο της ΕΚΕ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Ξάνθης και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ξάνθης.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν οι τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο της Καρδιολογίας, προσφέροντας έτσι πολύτιμη γνώση και πληροφόρηση στον Ιατρό της περιφέρειας.

Τα θέματα πρόληψης υγείας και η μείωση της θνητότητας από τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν κύριο στόχο της ΕΚΕ.
Σε αυτό το πλαίσιο η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και ο Δήμος Ξάνθης αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία οργάνωσης Ενημερωτικών Ομιλιών και Δράσεων Πρόληψης Υγείας για Πολίτες, Φορείς και Συλλόγους της πόλης.

Συγκεκριμένα:

  • Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, Δημαρχείο Ξάνθης, ώρες 12.45-14.45μ.μ. εκπαίδευση πολιτών στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση.
  • Παρασκευή 20 Μαρτίου, ξενοδοχείο Elisso, από τις 17:15 έως 20:00μ.μ. ενημερωτικές ομιλίες για το κοινό σχετικές με τους «Παράγοντες Κινδύνου Στεφανιαίας Νόσου».

Επίσης θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του προέδρου της ΕΚΕ κ. Φούσα με θέμα «Πώς θα αποφύγουμε το Έμφραγμα του Μυοκαρδίου».

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο