Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 4η Επιστημονική Ημερίδα του ΙΑΣΩ Παίδων με θέμα «Σύγχρονα Παιδιατρικά Θέματα», το Σάββατο 25 Απριλίου, στην Αίγλη Ζαππείου, υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής.

Η προσέλευση των παιδιάτρων ήταν μεγάλη από όλες τις κλινικές στην Ελλάδα και οι ομιλητές- ιατροί κάλυψαν επιστημονικά όλα τα ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν στη σύγχρονη Παιδιατρική και έδωσαν απαντήσεις σε ερωτήσεις καίριου ενδιαφέροντος.

Θέματα που αναπτύχθηκαν:

  • Ενδιαφέροντα Περιστατικά:

- Φλεγμονώδης μυιονοβλαστικός όγκος του λεπτού εντέρου που μιμείται οξεία σκωληκοειδίτιδα
- Διαδερμική σύγκλειση στεφανιαίας αρτηριοφλεβώδους επικοινωνίας με συνοδό ανεύρυσμα, σε νήπιο 16 μηνών
- Διαδερμική σύγκλειση ανοικτού βοταλείου πόρου σε πρόωρο, χαμηλού βάρους νεογνό
- Ταχύτατα επιδεινούμενη υπερβαλβιδική στένωση σε νεογνό με φαινότυπο συνδρόμου Williams
- Προγεννητική διάγνωση και ριζική χειρουργική θεραπεία καρδιακού όγκου σε νεογνό

  • Κατευθυντήριες Οδηγίες:
    - Για την αντιμετώπιση πόνου και πυρετού στα παιδιά
    - Για τις ανωμαλίες καθόδου του όρχη
  • Αγγειακές δυσπλασίες
  • Ιογενείς λοιμώξεις χειμερινής περιόδου
  • Νεανική ιδιοπαθής αρθρίτις: διαγνωστική προσέγγιση
  • Προσέγγιση πολύπλοκων κρανιοπροσωπικών ανωμαλιών
  • Παθήσεις άκρου ποδός στα παιδιά
  • Βρογχικό άσθμα-προφύλαξη
  • Γαστρεντερολογικά προβλήματα, όπως ευερέθιστο έντερο, εργαστηριακή διάγνωση κοιλιοκάκη, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
  • Ανατομικές ανωμαλίες των νεφρών από το βρέφος στον ενήλικα

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της εκδήλωσης, Δρ. Παναγιώτης Λαγός, Καθηγητής Παιδιατρικής, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας ΙΑΣΩ Παίδων, αναφέρθηκε στις επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν στο ΙΑΣΩ Παίδων, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και στα Εξωτερικά Ιατρεία, καθώς επίσης και στη νέα εικόνα του ΙΑΣΩ Παίδων δηλώνοντας ότι: «Στο ΙΑΣΩ Παίδων δεσμευόμαστε πλέον με τη φράση «Γιατί θέλεις η υγεία του παιδιού σου να είναι στα καλύτερα χέρια», δηλαδή φροντίζουμε για ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε…που για όλους εμάς είναι η υγεία των παιδιών! Πολύ σοβαρή δέσμευση την οποία υπηρετούμε όσο καλύτερα μπορούμε».

Παράλληλα, ο κ. Εμμανουήλ Διακομανώλης, Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου ΙΑΣΩ δήλωσε ότι: «Ο Όμιλος ΙΑΣΩ είναι υπερήφανος για την παιδιατρική μας κλινική όπως αυτή αναπτύσσεται και εμπλουτίζεται με νέα τμήματα και νέο επιστημονικό προσωπικό και σας διαβεβαιώνω από τη θέση του Επιστημονικού Συμβούλου ότι συνεχίζει να υποστηρίζει καινοτόμες λειτουργίες και νέες επιστημονικές προτάσεις».

Τέλος, ο κ. Χαράλαμπος Μαμελετζής, Αντιπρόεδρος Α’ του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΑΣΩ, ευχαρίστησε το Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του ΙΑΣΩ Παίδων και Πρόεδρο της διοργανώτριας Επιτροπής της Ημερίδας τον Καθ. Κ. Παναγιώτη Λαγό, καθώς και όλο το ιατρικό, διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΙΑΣΩ Παίδων που με την προσήλωσή του στην παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών έχει αναπτύξει και έχει κατατάξει το ΙΑΣΩ Παίδων στην κορυφή των παιδιατρικών κλινικών στην Ελλάδα».

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η κλιματική αλλαγή απειλεί την υγεία του 70% των εργαζομένων παγκοσμίως
Nέα προσέγγιση για τον καρκίνο του ήπατος που δεν αντιμετωπίζεται εύκολα
Ο ΕΟΔΥ για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών 21 - 27 Απριλίου