Επείγουσα έκκληση για οικονομική βοήθεια εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού στο Νεπάλ, απηύθηνε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Στην έκκλησή του ο ΕΕΣ, σημειώνει πως ο καταστροφικός σεισμός των 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έπληξε στις 25 Απριλίου 2015 το Νεπάλ είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο και τον τραυματισμό χιλιάδων ανθρώπων.

Περισσότεροι από 1.800 εθελοντές και προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού του Νεπάλ εργάζονται αδιάκοπα για την παροχή βοήθειας στους πληγέντες, σε τομείς όπως: διάσωση, πρώτες βοήθειες, ψυχολογική υποστήριξη, καταγραφή των αναγκών, παροχή υλικού ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου εξέδωσε έκκληση για τη συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας με σκοπό την κάλυψη των πρωταρχικών αναγκών 75.000 πληγέντων, οι οποίες αφορούν στην: παροχή τροφής, την οργάνωση καταυλισμών και την παροχή και εξυγίανση νερού.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός απευθύνει στους πολίτες έκκληση οικονομικής ενίσχυσης, με σκοπό τη στήριξη της επιχείρησης βοηθείας που οργανώνει η Διεθνής Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου στις πληγείσες περιοχές.
Όσοι επιθυμούν, μπορούν να συνεισφέρουν στον εξής τραπεζικό λογαριασμό του ΕΕΣ: Eurobank Αριθμός Λογ/σμού:

0026.0240.31.0201260645
IBAN: GR4202602400000310201260645

Οι καταθέσεις πρέπει να φέρουν την ένδειξη: «Ανθρωπιστική βοήθεια υπέρ των σεισμοπαθών του Νεπάλ».

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο