Με εντυπωσιακά αποτελέσματα από τους αθλητές, μεγάλο ενθουσιασμό, αφοσίωση και ζήλο από τους διοργανωτές και τους εθελοντές ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Μονοπάτι Παρνασσού την Κυριακή 26 Απριλίου 2015, στην Αμφίκλεια.

Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, κορυφαίος αθλητής διεθνούς φήμης, στην πρώτη του παρουσία στον αγώνα, με 2:08:42 συνέτριψε το προηγούμενο ρεκόρ διαδρομής του Γιώργου Διαλεκτού (2:16:17 από το 2012), στον μεγάλο αγώνα των 24,2 χλμ. Δεύτερος ο Γιώργος Διαλεκτός με 2:12:59 και τρίτος ο Ανδρέας Βογιατζής με 2:14:26. Στις γυναίκες, στον ίδιο αγώνα πρώτη τερμάτισε η Άννα Μαργαρίτη με 2:55:33, δεύτερη η Ιωάννα Χουρίδου με 2:57:36 και τρίτη η Ιώνη Λιαναντωνάκη με 3:12:36.

Στον αγώνα των 10,9 χλμ. πρώτος τερμάτισε ο Θανάσης Κοντογιάννης με 1:09:00 ρεκόρ αγώνα, με δεύτερο τον Κωνσταντίνο Ζήνδρο με 1:09:16 και τρίτο τον Παναγιώτη Καστρίτη με 1:10:12. Στις γυναίκες η Μαρία Μάλαϊ με χρόνο 1:14:43, με δεύτερη την Ευθυμία Κατσογιάννη με 1:27:36 και τρίτη την Σοφία Στεργίου με 1:33:19.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στo site του Α.Σ. Διόνυσος Αμφίκλειας http://dionysosamfiklias.gr/?page_id=897 Αξιοσημείωτο ρεκόρ και στις συμμετοχές του αγώνα φέτος, που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Στον μεγάλο αγώνα ξεκίνησαν 335 αθλητές και τερμάτισαν 326, ενώ στον μικρό των 10,9 χλμ ξεκίνησαν 103 και τερμάτισαν 100.

Στην τελετή απονομής των βραβείων, ο Πρόεδρος του Α. Σ. Διόνυσος κ. Νίκος Μπέης, δήλωσε « Η επιτυχία του αγώνα οφείλεται στη συσσωρευμένη εμπειρία της οργανωτικής επιτροπής μετά από τόσες διοργανώσεις αλλά και την υποστήριξη όλων των εθελοντών. Οφείλουμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τους αθλητές, τον Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας, τους Συλλόγους, τις τοπικές επιχειρήσεις και όσους βοήθησαν και στήριξαν με οποιοδήποτε τρόπο, στην οργάνωση και πραγματοποίηση των αγώνων. Αισθανόμαστε ικανοποίηση και αισιοδοξία ως τοπική κοινωνία και η φετινή διοργάνωση μας εμπνέει ενθουσιασμό για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας.»

Για συναρπαστικό αγώνα υψηλών προδιαγραφών σε υπέροχη φύση, με το βουνό στα καλύτερά του μίλησαν οι αθλητές που τερμάτιζαν ενθουσιασμένοι. Για άλλη μια φορά η διοργάνωση απέσπασε τα θετικά σχόλια των δρομέων. Σύμφωνα με τους αθλητές -δρομείς ορεινών αγώνων, η ποικιλομορφία του φυσικού ορεινού τοπίου και η υπέροχη ανοιξιάτικη φύση δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα σε όσους βιώνουν την εμπειρία του αγώνα. Το τρέξιμο στο βουνό είναι διαφορετικής φιλοσοφίας από το τρέξιμο στο στίβο, που ο αθλητής πρέπει να παρακολουθεί αυστηρά το χρονόμετρο. Στο τρέξιμο στο βουνό απολαμβάνει και τη διαδρομή και την εναλλαγή του φυσικού τοπίου. Οι συμμετέχοντες στο ορεινό τρέξιμο αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο καθώς αποτελεί ένα τρόπο ευχάριστης δραστηριότητας και διεξόδου από τη σημερινή πραγματικότητα.

Το Σάββατο 25 Απριλίου, 150 παιδιά έλαβαν μέρος στους παιδικούς αγώνες σε τρεις διαδρομές, (800 έως 2.200 μ.) με συμμετοχή κατά ηλικίες υπό την επίβλεψη ειδικευμένων γυμναστών και εθελοντών και με αυστηρούς κανόνες ασφαλείας. Τα μεγαλύτερα παιδιά, την επόμενη μέρα ήταν εθελοντές στους ορεινούς αγώνες.

Όσοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να βρεθούν το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Απριλίου 2015 στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας, είχαν ταυτόχρονα την ευκαιρία να δουν, με αφορμή τον αγώνα, την Ελλάδα της δημιουργίας, της οργάνωσης, της συμμετοχής, της συνεργασίας, του εθελοντισμού και της υπεύθυνης κοινωνίας, που με την εμπνευσμένη καθοδήγηση και τον συντονισμό, του διοργανωτή Α.Σ. ΔΙΟΝΥΣΟΥ Αμφίκλειας, κατάφερε να υλοποιήσει έναν αγώνα πρότυπο, Πανελλαδικής εμβέλειας και υψηλών προδιαγραφών.

Από το φετινό ρεκόρ συμμετοχών, επιβεβαιώνεται ότι ο Παρνασσός εκτός από χειμερινό προορισμό με τα γνωστά χιονοδρομικά κέντρα, αποτελεί πόλο έλξης και τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου, για ορεινό αθλητισμό και αναψυχή στη λιγότερο γνωστή αλλά απίστευτα όμορφη φύση του.

‘’Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ακόμη μια φορά το Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας που υποστηρίζει ενεργά τον αγώνα.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2016, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Απριλίου.’’

Σχετικά με το «Μονοπάτι Παρνασσού»

Το «Μονοπάτι Παρνασσού» είναι ορεινός ημιμαραθώνιος πανελλήνιας εμβέλειας, με πρώτη διοργάνωση το 2007. Οι αγώνες εξελίσσονται σε δύο διαδρομές: α/ μεγάλος αγώνας 24,2 χιλιομέτρων με 1.620 μέτρα υψομετρική ανάβαση, β/ μικρός αγώνας 10,9 χιλιομέτρων με 790 μέτρα υψομετρική ανάβαση. Οι διαδρομές είναι κυκλικές με εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία της Αμφίκλειας.

Οι διαδρομές κινούνται σε μονοπάτια του Παρνασσού τα οποία έχουν επιλεγεί από διακεκριμένους Έλληνες αθλητές και είναι από τις πιο όμορφες διαδρομές στην Ελλάδα. Ελέγχονται, σηματοδοτούνται και συντηρούνται για την ασφάλεια τους, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κατά τη διάρκεια του αγώνα στελεχώνονται από τους δεκάδες εθελοντές του Α.Σ. Διονύσου. Στο Μονοπάτι Παρνασσού συμμετέχουν πολλοί από τους κορυφαίους Έλληνες δρομείς ορεινών διαδρομών, ενώ οι φανατικοί φίλοι και υποστηρικτές αυξάνονται κάθε χρόνο.

Διοργανωτής σύλλογος ο Α.Σ. Διόνυσος Αμφίκλειας http://dionysosamfiklias.gr. Ο αγώνας των 24,2 χλμ. ανήκει στη διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Skyrunning και του πρωταθλήματος νέων της Salomon.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα