Ο Δήμος Ιλίου και το Κοινωνικό Φαρμακείο των Κοινωνικών Δομών αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Ιλίου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα διοργανώνουν εκδήλωση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Μαΐου με γενικό θέμα: «Σύγχρονες αντιλήψεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης».

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπισή της.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα σοβαρό θέμα υγείας όπως η οστεοπόρωση και θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας σε κάθε ενδιαφερόμενο κατόπιν ραντεβού. Οι μετρήσεις θα γίνουν στο Δημαρχείο Ιλίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (Κάλχου 48-50) την 21η και 22η Μαΐου, ώρες 10.00-16.00.
  • Ομιλία: Παρασκευή 22, στις 17.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η μέτρηση θα γίνεται σε άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθύνονται για κλείσιμο ραντεβού στα γραφεία του Κοινωνικού Φαρμακείου, στο τηλέφωνο: 217 7302769, Υπεύθυνη κα. Τσακλιάδου Μαρίνα.

Η είσοδος για τις ομιλίες είναι ελεύθερη για όλους.

Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις. Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Gracell Biotechnologies Inc. από την AstraZeneca
Νεανικά ρευματικά νοσήματα: Αιτιολογία, νέες θεραπείες, ο ρόλος του παιδιάτρου