Πέρασαν περισσότερα από είκοσι χρόνια αφότου η Ψυχοθεραπεία οργανώθηκε και εδραιώθηκε στην Ελλάδα ως σημαντική μέθοδος θεραπείας στον χώρο της Ψυχικής Υγείας.

Ως Ψυχοθεραπεία υιοθετούμε τον ορισμό που έχει δοθεί από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ψυχοθεραπείας (2002) ο οποίος αναφέρει ότι: «Ψυχοθεραπεία είναι η επιστήμη της Ψυχικής Υγείας η οποία θεραπεύει τις ψυχικές και συναισθηματικές διαταραχές, αποσκοπώντας στη διευκόλυνση της διαδικασίας προσωπικής ωρίμανσης».

Σήμερα, και με αφορμή το 20ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΑΡ στην Αθήνα στις 19-21 Ιουνίου 2015, με τίτλο «Θέματα Φύλου στην Ψυχοθεραπεία» (www.eapathens2015.eu), η Εθνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας Ελλάδος αισθάνεται την ανάγκη να προβληθεί η επιστημονική αρτιότητα και η αυτονομία της Ψυχοθεραπείας ως θεραπευτική προσέγγιση με ουσιαστική συμβολή στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργικότητας και των σχέσεων του ατόμου.

Στο πλαίσιο αυτής της προβολής η Εθνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας Ελλάδος διοργανώνει την Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015 και ώρα 7:00-9.00 μ.μ. στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστημίου 30, Αθήνα, στο Αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης» ανοιχτή ομιλία με θέμα
''Η Ψυχοθεραπεία στην Ελλάδα σήμερα.''

Θα μιλήσουν οι:
Νιζέττα Αναγνωστοπούλου, Ψυχολόγος, Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια,, Δ/ντρια του Κέντρου Τέχνης & Ψυχοθεραπείας (ΚΤΨ)
Χρυσούλα Γιαλυράκη, Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια, Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Εταιρίας Συμβουλευτικής
Χάρις Κατάκη, Ψυχολόγος, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, Συγγραφέας, Πρόεδρος του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων
Μαριλένα Κόμη, Ψυχοπαιδαγωγός, Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια,, Δ/ντρια Κέντρου Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής «Βίλχελμ Ράιχ»
Πέτρος Πολυχρόνης, Παιδοψυχίατρος, Θεραπευτής Ομάδας και Οικογένειας, Δ/ντής Αθηναϊκού Κέντρου Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ)
Ιωάννης Τσέγκος, Ψυχίατρος, Ψυχαναλυτής Ομάδας,, Πρόεδρος του Ανοιχτού Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου (ΑΨΚ), του ΙΟΑΑ και της ΕΟΑ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο