Με απόλυτη επιτυχία και ιδιαίτερα υψηλή προσέλευση Φοιτητών Ιατρικής (πλέον των 2.100) και ειδικευόμενων γιατρών, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες των Επιστημονικών Συνεδρίων «Τεχνολογίες Αιχμής στο Τραύμα και στην Επείγουσα Χειρουργική και 21ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος και και 9ο Διεθνές Forum Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών», που πραγματοποιήθηκαν από τις 15 έως τις 17 Μαΐου 2015, στο Μέγαρο Μουσικής, Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών. Τα 2 αυτά αξιόλογα συνέδρια διοργανώθηκαν από το Ελληνικό Τμήμα του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών και από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος.

Εξαίρετοι ομιλητές διεθνούς φήμης, μεταξύ αυτών οι κύριοι George Velmahos, Andrew Warshaw, Adam Fox, Michael Arvanitis, Nigri Giuseppe, Ali Salim, Gregory Jurkovich, Miguel Cainzos, Demetrios Demetriades, Marc De Moya και Jamal Hoballah. Αλλά και Έλληνες όπως οι κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Δημήτρης Λινός και άλλοι, έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στο επιστημονικό πρόγραμμα που σχεδόν κάλυψε όλους τους τομείς αιχμής στην Ιατρική και ιδιαίτερα στην Χειρουργική.

Άξιο να αναφερθεί ότι την τελευταία ημέρα μεταδόθηκαν ζωντανά ρομποτικές χειρουργικές επεμβάσεις από το Ιατρικό Κέντρο με βασικό χειρουργό τον κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη. Περισσότερο από 500 φοιτητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις κατά την διάρκεια των χειρουργικών επεμβάσεων και να αντιληφθούν τα μεγάλα πλεονεκτήματα της ρομποτικής Χειρουργικής.
Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους οι: Γιώργος Πατούλης (Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών), Γιώργος Πολυμενέας (Αναπληρωτής Πρύτανη Φοιτητικής Μέριμνας ΕΚΠΑ), Πέτρος Σφηκάκης (Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής Αθηνών), Ελένη Σωτηροπούλου (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων).

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα