Η Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης παρέχει ψυχολογική στήριξη τόσο στις γυναίκες με εμπειρία του καρκίνου του μαστού, όσο και στο οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον. Επίσης, παρέχει αξιόπιστες πληροφορίες για τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά θέματα που ενδιαφέρουν τις γυναίκες που νοσούν, τις παροχές και τα προνόμια που δικαιούνται, ενώ αξιολογεί και προωθεί τα αιτήματα στη γραμμή Νομικής Στήριξης του συλλόγου.

Η λειτουργία της Τηλεφωνικής Γραμμής Στήριξης ξεκίνησε τον Μάιο του 2006 και έκτοτε έχει δεχτεί 8.944 τηλεφωνήματα, με τη χορηγία της Roche. Η Ψυχολογική Υπηρεσία του Συλλόγου έχει σχεδιάσει ειδικό ερωτηματολόγιο στο οποίο συγκεντρώνονται τα δημογραφικά στοιχεία των καλούντων, ιατρικές πληροφορίες, το είδος της βοήθειας και στήριξης που έχουν ανάγκη καθώς και τα αιτήματα ή καταγγελίες των καλούντων.

Ο μεγάλος αριθμός τηλεφωνημάτων που δέχεται η ΤΓΣ την καθιστά μία σταθερή πηγή στήριξης και ενημέρωσης για τις γυναίκες με καρκίνο μαστού και το περιβάλλον τους, αλλά και ένα μέσο καταγραφής τόσο των πρακτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν μετά τη διάγνωση, όσο και των κενών που παρατηρούν στην επαφή τους με το σύστημα υγείας.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των τηλεφωνημάτων ξεκινούν με αίτημα την ενημέρωση για παροχές και δικαιώματα, αλλά στη συνέχεια οι καλούντες ζητούν στήριξη είτε τηλεφωνικά είτε με το να κλείσουν ραντεβού και να έρθουν στα Γραφεία του Συλλόγου.
Αναλυτικές πληροφορίες και αξιολόγηση της Τηλεφωνικής Γραμμής Στήριξης για το έτος 2015, θα δοθούν στα ΜΜΕ στις αρχές του 2016.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα