Το καλοκαίρι είναι η κύρια εποχή που μπορούμε να εμφανίσουμε επώδυνες φουσκάλες από τα παπούτσια- άσχετα από το πόσο ψηλό είναι το τακούνι. 

Οι φουσκάλες δημιουργούνται επειδή είναι ο φυσικός τρόπος του οργανισμού να αντιμετωπίζει την πίεση. Σε αντίθεση με τους κάλους, που εμφανίζονται μετά από παρατεταμένη τριβή, οι φουσκάλες προέρχονται από σύντομη και έντονη τριβή σε μικρή περιοχή.

Μπορούν να εμφανιστούν παντού στο σώμα, αλλά συνήθως κάνουν την εμφάνισή τους στα χέρια και στα πόδια. Συσσωρεύεται υγρό κάτω από το δέρμα που έχει υποστεί βλάβη, για να προστατεύσει τον ιστό από περαιτέρω ζημιά και να τον βοηθήσει στην ίαση.

Οι περισσότερες φουσκάλες περιέχουν καθαρό υγρό, αλλά αν μολυνθούν μπορεί να περιέχουν αίμα ή πύον.

Οτιδήποτε ενισχύει την τριβή μπορεί να ξεκινήσει τη δημιουργία μιας φουσκάλας, όπως πιο γρήγορο βήμα, παπούτσια που δεν εφαρμόζουν καλά και ανωμαλίες στην πατούσα, π.χ κότσι ή προεξοχή στη φτέρνα.

Η ζέστη και η υγρασία ενισχύουν την τριβή, κάνοντας το πόδι να πρήζεται.

Ακόμα και τα παπούτσια μπαλαρίνες, τα sneakers, και οι σαγιονάρες είναι ένοχα όσον αφορά την καταπόνηση του ποδιού.

Οι περισσότεροι από εμάς περιμένουμε μέχρι να εμφανιστεί μια φουσκάλα για να κάνουμε κάτι.

Ωστόσο, μπορούμε να εμποδίσουμε την εμφάνιση φουσκαλών από τα καινούργια παπούτσια.

Για την πρόληψη των φουσκαλών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα προστατευτικά επιθέματα της Hansaplast.

Επίσης, φροντίζουμε τα παπούτσια μας να έχουν σωστό μέγεθος, για να μην πιέζουν πουθενά. Μικρά παπούτσια θα προκαλέσουν φουσκάλες κάτω από τα δάχτυλα και στις άκρες των νυχιών.

Βαδίζουμε κατά τη δοκιμή και επιβεβαιώνουμε ότι στηρίζουν καλά τα πόδια.

Ενυδατώστε τις πατούσες. Όπως το ιδρωμένο δέρμα έτσι και το ξηρό είναι επίσης πιο ευάλωτο στην τριβή. Χρησιμοποιήστε κρέμες και λοσιόν σε καθημερινή βάση για να διατηρήσετε τη σωστή ενυδάτωση.

Δοκιμάστε διάφορες κάλτσες, παπούτσια και πατάκια που είναι σχεδιασμένα ειδικά για να μειώνουν τη δημιουργία φουσκάλας. Μπορείτε επίσης να βάλετε ταλκ στο παπούτσι.

Καλό είναι να αγοράζετε τα παπούτσια στο τέλος της ημέρας. Ακόμα και αν είστε υγιής, το πόδι πρήζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αν εμφανιστούν φουσκάλες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα νέα επιθέματα για φουσκάλες SOS Επιθέματα για φουσκάλες Hansaplast με βελτιωμένη σύνθεση. 

Τα επιθέματα παραμένουν στη θέση τους ακόμα και όταν αθλούμαστε ή μέσα στο ντους. Με τη βελτιωμένη υδροκολλοειδή τεχνολογία κολλάνε καλύτερα από ποτέ.

Το δυνατό τους κράτημα διαρκεί 48 ώρες και είναι ιδιαίτερα εύκολο στη χρήση. Το προστατευτικό στρώμα με σύνθεση υδρογέλης ανακουφίζει άμεσα από την πίεση και τον πόνο, ενώ βοηθά και στην γρηγορότερη επούλωση. 

Το επίθεμα προστατεύει από την πίεση των παπουτσιών, αποτρέπει πρόσθετη τριβή και απομονώνει το δέρμα από τη σκόνη και τα βακτηρίδια, που αλλιώς θα μπορούσαν να εισχωρήσουν στην πληγή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναγνωρίζοντας την υψηλή ποιότητα και αποτελεσματικότητα της ευρείας γκάμας προϊόντων περιποίησης ποδιών Hanspalast, μάρκας με περισσότερα από 90 χρόνια εξειδίκευσης, ο Ελληνικός Σύλλογος Ποδιάτρων Ποδολόγων, προτείνει τα προϊόντα της για την προστασία των ποδιών με την ένδειξη ‘’Συνιστάται από τον Ελληνικό Σύλλογο Ποδιάτρων Ποδολόγων.’’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις