Το μήνυμα της άσκησης ως μέσο πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων προβάλλει η δράση του ‘Ηπιου Περιπάτου που διοργανώνει το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στην Αθήνα, την Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 11:00.

Ως χώρος συνάντησης και σημείο εκκίνησης είναι η αρχή της Διονυσίου Αρεοπαγίτου (συμβολή Λεωφ. Αμαλίας και Λεωφ. Συγγρού στην προτομή Μελίνας Μερκούρη, απέναντι από την Πύλη του Αδριανού). Ο περίπατος θα καταλήξει στο τέλος της Ερμού στην Πειραιώς, μέσω των οδών Αποστόλου Παύλου και Αγ. Ασωμάτων.

‘’Φέτος, το μήνυμα λαμβάνει και διάσταση αλληλεγγύης προς δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας που σιτίζονται από το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ). Καλούμε όλους όσοι συμμετάσχουν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας τα οποία θα συγκεντρωθούν από εθελοντές του ΚΥΑΔΑ πριν την έναρξη του περιπάτου.’’

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα δημιουργήσει εορταστική ατμόσφαιρα κατά την έναρξη του περιπάτου. Στη λήξη, καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) θα παρουσιάσουν πρόγραμμα με άριες και ντουέτα από όπερες και οπερέτες που θα ερμηνεύσουν η μεσόφωνος Λυδία Αγγελοπούλου, ο τενόρος Σταμάτης Μπερής και η Ειρήνη Αντωνιάδου στο πιάνο. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί επί της Ερμού, στο ύψος του Μουσείου Κεραμικού.

Θα διανεμηθούν αναμνηστικά μπλουζάκια, τα οποία οι περιπατητές θα φορούν κατά τη διάρκεια του περιπάτου.

Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Η δράση αυτή έχει ως υποστηρικτές την Εθνική Λυρική Σκηνή και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management