Με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό πρόκειται να διεξαχθεί η 3η επιστημονική διημερίδα MDcON 2015 (MultiDisciplinary Care Discussions in Oncology 2015), που διοργανώνει η Ογκολογική Κλινική του ΜΗΤΕΡΑ, στις 6 και 7 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Atheneum Intercontinental.

Κεντρικά θέματα του Συνεδρίου αποτελούν οι σημαντικές εξελίξεις στην Ογκολογία που στηρίζουν την αισιοδοξία για αποτελεσματικότερες θεραπείες. Ακόμη πρόκειται να συζητηθεί η πλέον σύγχρονη προσέγγιση που προβλέπει τη συνεργασία των ειδικοτήτων στην ομαδική αντιμετώπιση του καρκίνου.

Κεντρικός ομιλητής είναι ο καθηγητής Benjamin Corn από το Sourasky Medical Center, του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, ο οποίος έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της καριέρας του, στην κατανόηση των αναγκών των ασθενών αλλά και των γιατρών, αναπτύσσοντας την έννοια της ελπίδας σαν βασικό άξονα και στόχο της Ογκολογικής φροντίδας. Τίτλος της ομιλίας του καθηγητή Corn και υπότιτλος του συνεδρίου είναι "Hope is not a 4-letter word".

Σχολιάζοντας τα θέματα του Συνεδρίου , ο Πρόεδρος του MDcON , Διευθυντής της Ογκολογικής Κλινικής του ΜΗΤΕΡΑ, Ηλίας Αθανασιάδης, επισημαίνει τα εξής: «Οι υποσχέσεις που αφήνουν οι σημαντικές επιστημονικές εξελίξεις, έχουν δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες στους ογκολόγους, τους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Η πρόκληση για ουσιαστική επιστημονική πρόοδο και δημιουργία ελπίδας που στηρίζεται ορθολογικά είναι μπροστά μας. Επίσης η ανάγκη, η Ελπίδα να είναι προσιτή σε όλους, συνιστά θέμα αιχμής για τις κοινωνίες μας».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πιο αποτελεσματική η διατροφική προσαρμογή από τα φάρμακα στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου [μελέτη]
"Τουρισμός" υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στις ΗΠΑ
Προκαλεί ΔΕΠΥ και αυτισμό η παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη; [μελέτη]