Το Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, προσφέρει εξετάσεις προληπτικού ελέγχου και παρακολούθησης του σακχαρώδη διαβήτη για παιδιά και εφήβους, σε προνομιακές τιμές.

  • Βασικός έλεγχος διαβήτη για διάγνωση ή /και παρακολούθηση με 30 € (γλυκόζη, γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη (HbA1c), ουρία, κρεατινίνη, χοληστερίνη αίματος, HDL, LDL, τριγλυκερίδια)
  • Ετήσιος έλεγχος διαβήτη με 80€ (γλυκόζη, γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη (HbA1c), ουρία, κρεατινίνη, χοληστερίνη αίματος, HDL, LDL, τριγλυκερίδια, Τ4, TSH, ANTI-TG, ANTI-TPO)

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται στο Παίδων ΜΗΤΕΡΑ για όσους καλέσουν στα τηλέφωνα 210 6869563 και 210 6869564. Η παροχή ισχύει έως 30 Νοεμβρίου 2015 για παιδιά ηλικίας έως 16 ετών.

Ο σακχαρώδης διαβήτης συγκαταλέγεται στα χρόνια νοσήματα και χαρακτηρίζεται σαν «αόρατη επιδημία», της οποίας η πορεία και οι επιπλοκές, συνεπάγονται ένα υπέρογκο κόστος διαχείρισης και καταπολέμησης. Το 2000 έπασχαν από διαβήτη 171 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως, σήμερα ο αριθμός τους ξεπερνά τα 285 εκατομμύριαάτομα, που αντιστοιχεί στο 6,4% του ενήλικου πληθυσμού. Στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που υπάρχουν, νοσούν περισσότερα από 1 εκ. άτομα.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αυξητική τάση (3% ετησίως) της εμφάνισης της νόσου, ιδιαίτερα σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 που θεωρούταν παλαιότερα ότι έπληττε μόνο τους ενήλικες, έχει αυξηθεί στα παιδιά και τους εφήβους, λόγω της παχυσαρκίας και του καθιστικού τρόπου ζωής. Η σωστή και εντατικοποιημένη θεραπευτική προσέγγιση, με βάση την άσκηση και την υγιεινή διατροφή, σε συνδυασμό με τη συστηματική παρακολούθηση και την ιδανική ρύθμιση από την αρχή, προστατεύουν καθοριστικά από την εμφάνιση των χρόνιων επιπλοκών του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά: Συμβουλές για προστασία από την αφρικανική σκόνη
7 σοβαρές στρεβλώσεις που προκάλεσαν τα απογευματινά χειρουργεία
Κ. Γουργουλιάνης: Αφρικανική σκόνη, δυνητικοί κίνδυνοι, τρόποι προφύλαξης