Η Ιφιγένεια Τσαντίλη, Δημοσιογράφος- Επικοινωνιολόγος M.Sc. Ψυχολογίας και ΜΜΕ, θα παρουσιάσει τη Σπείρα της Θετικής Ενέργειας- μια χοροθεραπευτική πρόταση, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Planet Therapy, στις 22 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Caravel, στις 16:45 μ.μ.

Η "Σπείρα της Θετικής Ενέργειας", είναι μια βιωματική εμπειρία και θεωρία βασισμένη στη Θεραπεία Gestalt και στη Θετική Ψυχολογία. Στα φεστιβάλ εναλλακτικών θεραπειών όπου παρουσιάζεται η χοροθεραπευτική αυτή πρόταση η κα Τσαντίλη συνεργάζεται με ηχοθεραπευτές (χρησιμοποιούν κύμβαλα και ηχογαβάθες) γιατί έχει αποδειχθεί ότι αυτό βοηθάει περισσότερο στη χαλάρωση και στην ενδυνάμωση της ομάδας.

Στο 7ο φεστιβάλ συμμετέχει η ηχοθεραπεύτρια Kathy Kizito η οποία κάνει ατομικές και ομαδικές συνεδρίες με το σύστημα του Peter Hess. Ο ήχος είναι ένα υποστηρικτικό εργαλείο για την ανθρώπινη υπόσταση που λειτουργεί κατ' ευθείαν στην ψυχή προσφέροντας βαθιά θεραπεία χωρίς εμπλοκή νοητική.

Η δημιουργός συνεργάστηκε με την Kathy Kizito και στο 40ο Παγκόσμιο Συνέδριο Χορού της Unesco και βίωσαν μαζί με ερευνητές χορού από όλο τον κόσμο τη συγκέντρωση της ενέργειας και την ευθυγράμμισή της μέσω της Σπείρας της Θετικής Ενέργειαε.

Η Σπείρα λειτουργεί ως θεραπευτικό εργαλείο, κάτι που φάνηκε στο συνέδριο με απτά και άμεσα αποτελέσματα στον ψυχισμό. Η σπειροειδής κίνηση έχει θεραπευτικά αποτελέσματα, προσφέροντας στον άνθρωπο θετική ενέργεια. Είναι εμπνευσμένη από το πανάρχαιο σύμβολο της σπείρας, την θεωρία του Hawking για τις μαύρες τρύπες (Hawking Radiation) και την στροβιλιζόμενη κίνηση των Σούφι, με την οποία απελευθερώνεται ενέργεια από το συλλογικό ασυνείδητο και ο άνθρωπος που συμμετέχει στο ανθρώπινο σπειροειδές μοντέλο βιώνει την ολότητα.

’’Αυτή τη φορά στη βιωματική εμπειρία ο Ρέικυ Μάστερ και δάσκαλος της μεθόδου Ροήζων, θεραπευτής Δημήτρης Γαλάνης, θα δώσει και άλλη διάσταση στο σπειροειδές μοντέλο που θα σχηματιστεί, βοηθώντας μας να ευθυγραμμιστούμε με το κέντρο μας μέσω της ενδυνάμωσης του δεύτερου τσάκρα, όπου βρίσκεται η σφαίρα παραγωγής ενέργειας ταν τιέν. Θα μας διδάξει πώς να συνδέσουμε το ταν τιεν με την καρδιά μας και να προεκτέινουμε την γραμμή σύνδεσης με την πηγή προς τα επάνω και με τη μητέρα γη προς τα κάτω. Θα σχηματιστεί έτσι ο άξονας γύρω από τον οποίο στροβιλιζόμαστε στη Σπείρα Θετικής Ενέργειας και συνδεόμαστε με τους άλλους γύρω μας.

'Ολοι όσοι μετέχουν στη βιωματικη αυτή εμπειρία συγχρονίζονται με την ροή και εναρμονίζονται με τους γνωστούς και άγνωστους νόμους του σύμπαντος. Το ερέθισμα για να δημιουργήσω και να παρουσιάσω τη "Σπείρα της Θετικής Ενέργειας", είναι η συνειδητοποίηση ότι αυτή η δίνη που δημιουργεί ζωή, εμπεριέχει τα πάντα. Η χοροθεραπευτική αυτή πρόταση αποτελεί και μια εμπειρία ενοποίησης.’’, αναφέρει η κα Τσαντίλη.

Κατά τον Abraham H. Maslow, όταν το άτομο τείνει προς την αντίληψη της ενοποίησης και της ολοκλήρωσης του κόσμου, απομακρύνεται από τη διάσπαση και τις αντιθέσεις. Ενισχύοντας το καλό μέσα μας και το όμορφο, συρρικνώνεται το αρνητικό, όπως οι μαύρες τρύπες και αναδύεται η αυθεντικότητά μας ακτινοβόλα και δυνατή για να περιπλανηθεί στο συναρπαστικό ταξίδι της ζωής.

’’Βιώνουμε την ολότητα για άλλη μια φορά. Ελάτε να σχηματίσουμε αυτό το σύνθετο θεραπευτικό μοντέλο που εξελίσσεται μαζί με τις νέες επιστημονικές θεωρίες και προεκτέινεται στην καθημερινότητά μας, εμπλουτίζοντάς μας με ιδέες για τη βελτίωσή της.’’
Όλοι μαζί, όλοι Ενα, είναι το σύνθημα της Σπείρας της Θετικής Ενέργειας εδώ και δύο χρόνια-κάτι πολύ επίκαιρο αυτές τις ημέρες.

"Είμαι κι εγώ ένα κομμάτι από το ορατό και αόρατο Σύμπαντο. Είμαστε ένα'’. Νίκος Καζαντζάκης, Ασκητική.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επιζώντες από καρκίνο μαστού έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για δεύτερο καρκίνο [μελέτη]
Θα κινηθεί νομικά ο Γ. Καλλιάνος για τον θάνατο του πατέρα του - Επιρρίπτει ευθύνες σε γιατρούς
ECDC: Κρούσματα λιστερίωσης απο καπνιστό σολομό σε τρεις χώρες