Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αποστολή της Επιστημονικής Μαστολογικής Εταιρίας | Ίαση | Στήριξη (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.) στην περιφέρεια της Ανατολικής Θράκης. Στόχος της αποστολής ήταν η διενέργεια δωρεάν προληπτικών ελέγχων για τον καρκίνο του μαστού, ενώ κατά τη διάρκειά της υλοποιήθηκαν 860 κλινικές εξετάσεις σε 6 διαφορετικά χωριά της περιοχής και 587 υπερηχογραφήματα μαστού. Για το σκοπό αυτό η Avis φρόντισε για τη μετακίνηση των εθελοντών ιατρών με τη δωρεάν παροχή αυτοκινήτων.

Η Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε το 2011, με αντικείμενο λειτουργίας κοινωνικές και επιστημονικές δράσεις και ειδικότερα τη στήριξη κατά τη θεραπεία (ιατρική, χειρουργική, νοσηλευτική, ψυχολογική) οικονομικά αδύναμων ασθενών με καρκίνο του μαστού, την αφύπνιση του πληθυσμού σε θέματα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης, με εξορμήσεις σε όλη την Ελλάδα και ειδικά σε δυσπρόσιτα μέρη με δωρεάν κλινικές εξετάσεις, την εκπαίδευση και στήριξη νέων επιστημόνων σε θέματα μαστού (εκπαιδευτικά σεμινάρια, υποτροφίες), καθώς και την επιστημονική έρευνα.

Η φιλοσοφία της Avis διέπεται από τις αρχές της ανιδιοτελoύς προσφοράς και της ουσιαστικής συνεισφοράς στην κοινωνία για αυτό και επιλέγει να ενισχύει πρωτοβουλίες Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων, όπως αυτή της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ., που στηρίζουν τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Η Ρέα Βερβίτα, Γενική Διευθύντρια Επιχειρησιακής Μονάδας Rent a Car της Avis, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε περήφανοι που η Avis είναι αρωγός του πολύ σημαντικού έργου του δικτύου των εθελοντών γιατρών που συμβάλλει καταλυτικά στη μάχη εναντίον του καρκίνου. Η Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. πρεσβεύει ότι η θεραπεία είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια και είναι μια προσπάθεια που εμείς στην Avis υποστηρίζουμε έμπρακτα και δυναμικά.»

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο