Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016, θα γιορταστεί για 2η χρονιά σε όλο τον κόσμο η Παγκόσμια Μέρα Ευεξίας. Οι πληροφορίες που λαμβάνουμε από τους «Πρεσβευτές του Global Wellness Day» παγκοσμίως, είναι ότι φέτος ο εορτασμός θα ξεπεράσει τα 3.000 ξενοδοχεία και τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο όπου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ευεξίας με σκοπό να διαδοθεί σε εκατομμύρια ανθρώπους το μήνυμα: «Μια μέρα είναι αρκετή για να σου αλλάξει τη ζωή». Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 11 Ιουνίου με την ανατολή του ήλιου στη Νέα Ζηλανδία και θα ολοκληρωθούν με τη δύση του ηλίου στη Χαβάη!

Η «καρδιά» του εορτασμού της Παγκόσμιας Μέρας Ευεξίας θα χτυπήσει δυνατά φέτος και στην Αθήνα!
Η εκδήλωση για τον εορτασμό θα πραγματοποιηθεί στη πλατεία Αγίων Ασωμάτων και Ερμού στο Θησείο (12.00-19.00) με συνδιοργανωτή τον Δήμο Αθηναίων και το περιοδικό Fitness&Spa.

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν κορυφαίοι γυμναστές και γυμναστήρια που θα παρουσιάσουν τα πιο πρωτοποριακά Fitness προγράμματα με τη δωρεάν συμμετοχή του κοινού όπως :

  • Fit Core, Ελένη Πετρουλάκη- Planet fitness & more
  • Yoga για μικρούς και μεγάλους, pilates και διαλογισμό, Νίκη Πετρουλάκη
  • Zumba® Fitness, Kαλλιόπη Σκευοφύλακα& Body Zone Fitness Studio team
  • Yoga Line Pilates Flow (show) , Agility Ladder drills for speed , SPI Training System®move&fun, Βαρβάρα Σολομωνίδου & AthensTrainers®Team
  • ΤUMBAO, Pedro Santana-Planet fitness &more

Εναλλακτικές θεραπείες

  • Pranic Healing, Rama Ελληνικός Οργανισμός Pranic Healing&Arhatic Yoga
  • Καθιστή μάλαξη (οn-site massage), ιπποκρατική ανάτριψη και ρεφλεξολογία, NHS- Natural Heath Science

Διατροφή

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης καταρτισμένοι διαιτολόγοι και διατροφολόγοι θα μας μυήσουν στη σωστή διατροφή με ποικίλες δράσεις, ΕΔΔΕ (Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία των εταιριών και των προϊόντων: Stevie παγωτά ΕΒΓΑ(Gold Sponsor), Arla Protein (Silver Sponsor), Αmstel free(Bronze Sponsor).

Supporters: Piscines Ideales, Tranquini, Oriflame.

Επίσης δραστηριότητες για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ευεξίας θα πραγματοποιήσουν τα παρακάτω ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα:

Aegialis Hotel & Spa, Costa Navarino, Grace Hotels, Grecotel Hotel & Resorts, Porto Elounda Golf & Spa Resort, Miraggio Thermal Spa Resort, Myconian Collection, Porto Platanias, Sani Resorts, Six Senses Spa at Belvedere Mykonos, Six Senses Spa at Porto Elounda Golf & Spa Resort

Το «Global Wellness Day», είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε από τη Belgin Aksoy στη Τουρκία το 2012. Σήμερα ο οργανισμός αυτός αποτελείτε από «Πρεσβευτές» σε πάνω από 70 χώρες ανά το κόσμο με στόχο τη διάδοση του ευ ζην. Στο σύντομο αυτό διάστημα ο οργανισμός Global Wellness Day έχει λάβει την υποστήριξη πολλών αστέρων του Χόλυγουντ, συγγραφέων, αθλητών και διάσημων επιχειρηματιών όπως ο Richard Branson (ιδρυτής του Virgin Group) και o Jonas Kjellberg (συνιδρυτής του Skype).

Πρόσφατα απεβίωσε από την επάρατο νόσο η Charlene Florian, Chief Executive Officer της Kerstin Florian International. Η Charlene σε όλη της τη ζωή ήταν μια πραγματική πρέσβειρα της ευεξίας και το αποτύπωμα της στο χώρο αυτό ήταν καθολικός και επίσης παρείχε την πλήρη στήριξη της κατά τη δημιουργία του Global Wellness Day. Η Belgin Aksoy για να τιμήσει τη μνήμη της, αφιερώνει τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ευεξίaς 2016 στο Charlene Florian’s legacy.

Οι πρεσβευτές του Global Wellness Day θα οργανώσουν εκδηλώσεις ευεξίας στις παρακάτω 83 χώρες: Αγγλία, Αίγυπτο, Αιθιοπία, Αυστραλία, Αυστρία, Αρούμπα, Αργεντινή, Βέλγιο, Βόρεια Ιρλανδία, Βραζιλία, Βόρειες Μαριάνες Νήσοι, Βιετνάμ, Γαλλία, Γαλλική Πολυνησία, Γερμανία, Δανία, Δομινικανή Δημοκρατία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ινδία, Ινδονησία, Ιορδανία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καζακστάν, Καμπότζη, Καναδάς, Κίνα, Κύπρος, Καραϊβική, Κατάρ, Κουβέιτ, Λετονία, Λίβανο, Λιθουανία, Μακάο, Μαδέϊρα, Μαλαισία, Μαλδίβες, Μαυρίκιο, Μεξικό, Μονακό, Μαρόκο, Μπαρμπάντος, Μπαχάμες, Μπουτάν, Μποτσουάνα, Νέα Ζηλανδία, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, Ολλανδία, Ομάν, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Πουέρτο Ρίκο, Παναμά, Παλάου, Ρουμανία, Ρωσία, Σαϊπάν, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σεϋχέλλες, Σιγκαπούρη, Σρι Λάνκα, Σουηδία, Τζαμάικα, Ταϊλάνδη, Τυνησία, Τουρκία, Τερκς και Κέικος, Φίτζι, Φιλανδία, Φιλιππίνες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ανακαλύφθηκε νέα λειτουργία του βλεφαρίσματος
Κέρδη μεγαλύτερα από τις προβλέψεις για την Johnson & Johnson
Τι φάρμακα χρειάζονται οι άνθρωποι στο διάστημα