Η Εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου "Ηλιούπολης" και την αίθουσα διδασκαλίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα και θα είναι διάρκειας 30 ωρών, περιλαμβάνοντας θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες, ηλικίας από 18 έως 45 ετών ενώ προβλέπεται κόστος συμμετοχής.

Οι συμμετέχοντες, κατόπιν εξετάσεων, θα λάβουν πιστοποίηση "Επόπτη Ασφάλειας Κολυμβητικών Δεξαμενών", διεθνώς αναγνωρισμένη και με πενταετή ισχύ, η οποία τους δίνει τη δυνατότητα να εργαστούν σε επιχειρήσεις που διαθέτουν πισίνες (ξενοδοχεία, υδάτινα πάρκα κλπ).
Η Σχολή Αυτοδυτών - Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με 42 έτη ιστορίας, είναι η πρώτη που λειτούργησε στην Ελλάδα, το 1974. Έχει έδρα την Πάτρα και είναι η μοναδική Σχολή Ναυαγοσωστικής που διαθέτει δύο Κρατικές άδειες λειτουργίας. Επίσης, είναι το μοναδικό πλήρες μέλος της Διεθνούς Ναυαγοσωστικής Ομοσπονδίας (I.L.S.) στην Ελλάδα.

Σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εφαρμόζεται σύστημα διαχείρισης ποιότητας κατά BS EN ISO 9001:2008, εγκεκριμένο από τον διεθνή φορέα πιστοποίησης Lloyd's Register Quality Assurance.
Οι απόφοιτοι της Σχολής Αυτοδυτών - Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Εθελοντές ή μη, διακρίνονται για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσής τους και τον επαγγελματισμό τους, με αποτέλεσμα να είναι περιζήτητοι στην αγορά εργασίας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, επισκεφτείτε τα γραφεία της Σχολής Αυτοδυτών - Ναυαγοσωστών και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, επικοινωνήστε τηλεφωνικά στο 2610.273.955/ 210.5248132 ή μέσω e-mail στις διευθύνσεις [email protected] και [email protected]

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Και τώρα...αγωνιζόμαστε" - Από το σοκ της διάγνωσης, στη μάχη με τον καρκίνο
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ