Το επάγγελμα του γιατρού απαιτεί αυξημένη κοινωνική ευαισθησία και οξυδέρκεια, δεδομένης της ευθύνης του για την υγεία και τη ζωή του ατόμου. Η εργασία του είναι κυρίως πνευματική, αλλά σε πολλές περιπτώσεις απαιτείται χρήση μηχανημάτων και επιδεξιότητα στα χέρια. Ένα εκσυγχρονισμένο και λειτουργικό ιατρείο επιδράει στον συναισθηματικό κόσμο αλλά και τον σωματικό τόσο του ίδιου του γιατρού όσο και του ασθενή.

Η ανακαίνιση ιατρείου, ριζική ή επιμέρους, και η ανανέωση στη διακόσμηση των χώρων μπορεί πραγματικά να κάνει θαύματα. Οι παρεμβάσεις πρέπει να αναβαθμίζουν όχι μόνο την εικόνα του ιατρείου αλλά και τη εργονομία του, την εξυπηρέτηση των ασθενών και συνοδών τους. H Innovo Constructions βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων και μέσα, από τις γνώσεις και την πείρα της στην κατασκευή ιατρείου, κατευθύνει το γιατρό στις επιλογές που πρέπει να κάνει και τα σημεία που πρέπει να προσέξει ώστε να μην υπάρχει σπατάλη χρημάτων.

  • Η ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα επιδράει στον εσωτερικό κόσμο των ασθενών, προκαλώντας θετικές σκέψεις και αισιοδοξία. Οι υψηλές αισθητικές προδιαγραφές, τα άνετα καθίσματα και η ψυχαγωγία του ασθενή στον χώρο αναμονής τον χαλαρώνει, μειώνοντάς του τον πόνο και το άγχος της επίσκεψης.
  • Πολύ σημαντική είναι η δημιουργία των κατάλληλων υποδομών και σχεδιαστικών λύσεων για άνετη και γρήγορη χρήση από τον γιατρό και το προσωπικό που απασχολείται. Η λειτουργική ρεσεψιόν επιτρέπει την άμεση εξυπηρέτηση των ασθενών χωρίς να κουράζει το προσωπικό. Ο εργονομικός σχεδιασμός του γραφείου και του εξεταστηρίου δείχνει τον σεβασμό του γιατρού προς τον ασθενή και την διακριτικότητα που τον διακατέχει.
  • Ο εξοπλισμός και η επίπλωση όλων των χώρων πρέπει να είναι ποιοτικός, λειτουργικός, ανθεκτικός και να τηρεί όλες τις υγειονομικές προδιαγραφές. Η χρήση εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας διευκολύνει την εργασία του γιατρού και κερδίζει την εμπιστοσύνη του ασθενή.
  • Η ηχομόνωση χώρων ή μεμονωμένων εξαρτημάτων για ένα πιο φιλήσυχο περιβάλλον μειώνει το στρες του ασθενή κατά την επίσκεψη. Επίσης δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητη η ηχομονωτική ικανότητα μεταξύ του διαχωριστικού τοίχου ή τζαμαρίας ανάμεσα στον χώρο αναμονής και τους υπόλοιπους χώρους. Κανένας ασθενής δεν θέλει να δημοσιοποιεί το πρόβλημά του, τον πόνο του.
  • Ο αερισμός των χώρων είναι αναγκαίο να είναι άριστος για τη μη συσσώρευση δυσάρεστων οσμών. Ας μην ξεχνάμε ότι πολλές ιατρικές πράξεις (πχ καυτηριασμοί) εκλύουν ανεπιθύμητες μυρωδιές. Σε ειδικές περιπτώσεις ίσως χρειάζεται η εγκατάσταση τεχνητού εξαερισμού για ένα πιο ικανοποιητικό αποτέλεσμα.
  • Οι συνθήκες άνεσης, ψύξης - θέρμανσης αλλά και φωτισμού, επιδρούν ψυχολογικά και σωματικά στον γιατρό και στον ασθενή. Η κόπωση του γιατρού μειώνεται, η διάθεσή του είναι πιο ευχάριστη, το μυαλό του είναι πιο συγκεντρωμένο. Η διάθεσή του για έρευνα του προβλήματος και συζήτηση της θεραπείας ενισχύεται. Σχετικά με τον ασθενή, ο πόνος του μετριάζεται, το άγχος του μειώνεται, η αρνητικότητά του σχετικά με την θεραπεία αποβάλλεται.
  • Πριν την έναρξη των εργασιών μιας ανακαίνισης πρέπει να ελεγχθούν οι υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Είναι καλύτερη και οικονομικότερη η ριζική αντικατάστασή τους παρά να γίνονται εργασίες κάθε φορά που προκύπτει ζημιά.

Είναι όμως σε θέση ο γιατρός να εφαρμόσει όλα τα παραπάνω, παραγγέλνοντας ποιοτικά υλικά, ελέγχοντας τις εργασίες των συνεργείων και τηρώντας ένα σωστό χρονοδιάγραμμα ώστε να μην αλληλοκαλύπτονται οι κατασκευές, έχοντας στο τέλος ένα αμφίβολο αποτέλεσμα;

Η επιλογή του κατάλληλου συνεργάτη - βοηθού θα του λύσει τα χέρια. Αφήνοντας όλα τα παραπάνω στο έμπειρο προσωπικό της Innovo Constructions πετυχαίνεται η καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του ασθενούς με την πιο αξιοπρεπή παραμονή του κατά το χρόνο αναμονής. Η εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης μελέτης αποδεκτής από τον γιατρό, εγγυάται τον οικονομικό έλεγχο του έργου και την πρόβλεψη αναμονών για μελλοντικές επεκτάσεις.

Στόχος είναι ένα άρτιο αποτέλεσμα που καλύπτει τις προσδοκίες του γιατρού, αισθητικές και λειτουργικές.

Innovo Constructions

Τα γραφεία μας βρίσκονται στον Άγιο Δημήτριο στην Αθήνα. Στην διεύθυνση Γράμμου 67.
Τηλέφωνο:2109717925 φαξ:2109717926

Το γραφείο μας λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 έως 17:00

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας