Πρόγραμμα πρότυπο χαρακτήρισε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ τη μονάδα του ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ και μίλησε για ενίσχυση της συνεργασίας του UNODC με το ΚΕΘΕΑ με στόχο τη διάδοση της τεχνογνωσίας του ΚΕΘΕΑ στη θεραπεία της εξάρτησης διεθνώς.

Η Θεραπευτική Κοινότητα ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, η οποία εγκαινιάστηκε πριν από μερικούς μήνες από τον Πρωθυπουργό, είναι η πρώτη μονάδα απεξάρτησης σε ελληνικές φυλακές η οποία λειτουργεί σε αυτόνομη πτέρυγα σωφρονιστικού καταστήματος, δίνοντας στα μέλη της τη δυνατότητα να ακολουθούν το πρόγραμμά της σε καθημερινή 24ώρη βάση, χωρίς να επιστρέφουν στα κελιά με τους υπόλοιπους κρατουμένους.

Το ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ διαθέτει στη Βόρεια Ελλάδα ένα ολοκληρωμένο δίκτυο φροντίδας για τους εξαρτημένους που βρίσκονται στη φυλακή και διασφαλίζει τη συνέχιση της θεραπείας τους και την ομαλή κοινωνική τους ένταξη με μονάδες στην κοινωνία.

Το ΚΕΘΕΑ προετοιμάζει πρόταση συνεργασίας με το Γραφείο του ΟΗΕ για την Πρόληψη των Ναρκωτικών και το Έγκλημα σχετικά με τη διεξαγωγή έρευνας γύρω από τη χρήση νόμιμων και παράνομων ουσιών στα κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας. Στόχος η διερεύνηση και αξιολόγηση των αναγκών τους προκειμένου να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν παρεμβάσεις εστιασμένες στον συγκεκριμένο πληθυσμό.

Το ΚΕΘΕΑ, από το 2001 σύμβουλος οργανισμός του ΟΗΕ σε θέματα ναρκωτικών, έχει ενεργή παρουσία στα αρμόδια όργανα και τις συνεδριάσεις του, συμβάλλοντας στον διεθνή διάλογο γύρω από την πολιτική για τα ναρκωτικά με προτάσεις που προωθούν την ψυχοκοινωνική στήριξη και την κοινωνική ένταξη των εξαρτημένων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο