Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών, κλιμάκιο του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βρέθηκε στον πεζόδρομο της πλατείας Κοραή (στην έξοδο του μετρό "Πανεπιστήμιο"), με ειδικό περίπτερο, από τις 12:00 έως τις 16:00, ενημερώνοντας το κοινό, και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά με τους γονείς τους, για την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητα της γνώσης Πρώτων Βοηθειών.

Η επίδειξη, αλλά και η συνολικότερη παρουσία των Εθελοντών Σαμαρειτών, κέντρισε την προσοχή των διερχομένων. Πολλά παιδιά, συνοδευόμενα από τους γονείς τους, συμμετείχαν με ζωηρό ενδιαφέρον στην παρουσίαση και λάμβαναν έντυπο υλικό με τις δράσεις του Σώματος.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, πρωτοπόρος στην εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών σε όλη την ελληνική επικράτεια, με άρτια εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες, συμβάλλει με τις δράσεις του στη συνειδητοποίηση από όλους της σπουδαιότητας της γνώσης των Πρώτων βοηθειών, η οποία μπορεί να αποβεί σωτήρια για τη ζωή ενός συνανθρώπου μας. Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών, όπως αυτό έχει οριστεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, είναι «Πρώτες Βοήθειες για τα παιδιά, από τα παιδιά».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο