Η 29η Σεπτέμβριου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς. Είναι η αφορμή για να ενημερωθούμε αλλά κυρίως να ευαισθητοποιηθούμε όλοι για τα καρδιαγγειακά νοσήματα, για τα οποία η Διεθνής Ομοσπονδία Καρδιάς προειδοποιεί πως χρόνο με το χρόνο κινδυνεύουν να εξελιχθούν σε «πανδημία». 

Η καρδιά είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα σημαντικότερα και περισσότερο ευάλωτα όργανα του ανθρώπινου σώματος. Η κατάστασή της επηρεάζει άμεσα την κατάσταση της συνολικής υγείας μας, ωστόσο, το μεγάλο πλεονέκτημα είναι πως εξαρτάται σημαντικά από τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής μας. Η διατροφή, η άσκηση, το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ και το άγχος είναι καταλυτικοί παράγοντες για την καλή ή μη υγεία της καρδιάς. Επιπλέον, η πρόσληψη συγκεκριμένων συμπληρωμάτων διατροφής μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην προαγωγή της καρδιακής υγείας. Ένα από αυτά είναι και το συνένζυμο Q10 (CoQ10), το οποίο συναντάμε στο Cardade, συμπλήρωμα διατροφής από την Lanes.

To συνένζυμο Q10 παράγεται από το ανθρώπινο σώμα και υπάρχει σε όλα τα κύτταρα. Υψηλότερες συγκεντρώσεις του συναντώνται στην καρδιά και συγκεκριμένα στον καρδιακό μυ, στο ήπαρ, στο πάγκρεας και στα νεφρά. Συμμετέχει στην κυτταρική αναπνοή και ιδιαίτερα στην παραγωγή ενέργειας, ενώ παρουσιάζει και ισχυρή αντιοξειδωτική δράση καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες. Μπορεί να προσληφθεί μέσω της διατροφής από ζωικής προέλευσης πηγές, όπως τα κρεατικά και τα πουλερικά, ενώ είναι διαθέσιμο και σε μορφή συμπληρωμάτων διατροφής.

Πλήθος μελετών που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια δείχνουν πως το συνένζυμο Q10 έχει θετική επίδραση στην υγεία της καρδιάς, ενώ η ανεπάρκειά του μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα. Γνωρίζοντας τη σημασία αυτού και προσπαθώντας πάντα να συναντά και να συμπληρώνει τις ανάγκες των καταναλωτών, η Lanes δημιούργησε το Cardade, ένα συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει 30mg CoQ10 και βοηθά στην πρόληψη και τη διατήρηση της καλής υγείας της καρδιάς.

Το Cardade και τα 30mg του συνενζύμου CoQ10 που περιέχει απευθύνονται σε άντρες και γυναίκες που προσέχουν την υγεία της καρδιάς τους, που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου λόγω επιβαρυμένου κληρονομικού ιστορικού ή κακών διατροφικών συνηθειών, αλλά και σε άτομα που ακολουθούν αγωγή για τη μείωση επιπέδων χοληστερόλης με στατίνες.

Είναι πλέον τεκμηριωμένο πως η λήψη στατινών περιορίζει την παραγωγή Q10 στον οργανισμό, με φυσικό επακόλουθο την εμφάνιση πλήθους παρενεργειών όπως η μυαλγία. Φυσικά απευθύνεται και σε άτομα που επιζητούν αυξημένα επίπεδα ενέργειας, αφού όπως προαναφέρθηκε το CoQ10 συμμετέχει στην παραγωγή ενέργειας. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της αντιοξειδωτικής δράσης του οργανισμού. Σε οποιαδήποτε περίπτωση μπορεί να συνδυαστεί άφοβα και με φαρμακευτική αγωγή που τυχόν λαμβάνει το άτομο.

Η συσκευασία του Cardade περιέχει 30 softgels (κάψουλες) που διευκολύνουν την κατάποση και προτείνεται να καταναλώνονται μετά από κάποιο γεύμα, αφού είναι λιποδιαλυτές.

Καθημερινή δέσμευση της Lanes είναι να προσφέρει νέες, δημιουργικές λύσεις που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αγοράς, ακολουθώντας τις σύγχρονες διεθνείς εξελίξεις στον τομέα των συμπληρωμάτων διατροφής. Η ιδιαίτερη συσκευασία των Lanes σε σκουρόχρωμα γυάλινα μπουκάλια με το χαρακτηριστικό κόκκινο καπάκι, διασφαλίζει την ποιότητα και φρεσκάδα των προϊόντων από την ημερομηνία παραγωγής έως την λήξης τους.

Βρείτε το Cardade στα φαρμακεία σήμερα και ενισχύστε την υγεία της καρδιάς σας!

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Β. Παπαλιάγκας: Αλτσχάιμερ, γνωστική έκπτωση και το αναμενόμενο νέο φάρμακο
ΥΓΕΙΑ: Επιτυχημένη και σχεδόν αναίμακτη αρθροπλαστική ισχίου σε ασθενή με σοβαρή οικογενή αιμορραγική διάθεση
Συστάσεις του υπουργείου Υγείας για προστασία από τη σκόνη