Το 2ο Συνέδριο Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης Διάγνωσης και Θεραπείας με τίτλο «Aπό την τεκμηριωμένη ιατρική στη γνωσιακή εξατομικευμένη ιατρική» θα πραγματοποιηθεί 4--6 Νοεμβρίου 2016 στο Αμφιθέατρο της Φυσιολογίας «Γ.Κοτζιάς» (κτίριο 15) της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ (Γουδή).

Το Συνέδριο οργανώνει το Ερευνητικό Εργαστήριο Κλινικής Φαρμακολογίας και Φαρμακογονιδιωματικής ΕΚΠΑ και η Ελληνική Εταιρεία Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης Διάγνωσης και Θεραπείας (ΕΕΦΑΡΜ) (Πρόεδρος: Επικ. Καθηγητής Νικόλαος Δρακούλης, MD) με την αιγίδα και την υποστήριξη της European Society of Pharmacogenomics and Personalised Therapy (ESPT).

Εξέχουσες προσωπικότητες από την Ελλάδα, την Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους στο συνέδριο.

Το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου και ο στόχος του είναι η ανταλλαγή απόψεων και ο εμπλουτισμός των γνώσεων και η ενημέρωση ιατρών όλων των ειδικοτήτων, φαρμακοποιών, κλινικών φαρμακοποιών, βιολόγων, γενετιστών, νοσηλευτών, κλινικών διαιτολόγων καθώς και άλλων επαγγελματιών υγείας για καινούριες μεθοδολογίες που θα τους φέρουν πιο κοντά στην εξατομικευμένη θεραπεία.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας- ιδιαίτερα στις γυναίκες [μελέτη]
Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης του ΑΜΚΑ
Ο θάνατος της γιαγιάς επηρεάζει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια