Συνεχίζοντας το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Ενημέρωσης «Υποστηρίζουμε τη ζωή» στο χρονικό διάστημα 11 έως 17 Οκτωβρίου 2016, οι εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές της Ανοιχτής Αγκαλιάς επισκέφθηκαν τους Φούρνους και τους Λειψούς, με τη σύμπραξη του ΓΕΝ/ ΓΕΕΘΑ.

Κατά τη διάρκεια παραμονής τους στα ακριτικά νησιά, διενήργησαν τις προβλεπόμενες ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά και ενήλικες, όπου πραγματοποίησαν πάνω από 840 ιατρικές πράξεις παιδιών και ενηλίκων.

Εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου Φούρνων

Στο νησί των Φούρνων εγκαινιάστηκε το Λαογραφικό Μουσείο, στη δημιουργία του οποίου συνέβαλαν οι Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής Ανοιχτή Αγκαλιά.

Μέσα σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα με πλήθος κόσμου, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο απέδωσαν τιμητική πλακέτα και ανακήρυξαν την εκπρόσωπο της ομάδας της Ανοιχτής Αγκαλιάς επίτημο δημότη Φούρνων για την πολυετή και ανιδιοτελή προσφορά της.

Το Μουσείο δημιουργήθηκε και λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου Φούρνων Κορσεών, με πρωτοβουλία της Πάτρας Μαρκάκη και έχει στόχο τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού, όπου οι επισκέπτες παίρνουν μια γεύση από την καθημερινή ζωή των κατοίκων στα τελευταία εκατό χρόνια.

14ο Ετήσιο Συμπόσιο των Λειψών

Στους Λειψούς, εκτός από το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής, πραγματοποιήθηκε και το 14ο Ετήσιο Συμπόσιο με θέμα: «Σχεδιασμός Ζωής: Προκλήσεις στη σύγχρονη οικογένεια».

Το Συμπόσιο παρακολούθησαν: ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου και τέως Δήμαρχος Μπενέτος Σπύρου, ο έπαρχος Καλύμνου Ιωάννης Θεμέλαρος, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας Λέρου, Καλύμνου και Λειψών.

Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου πραγματοποιήθηκαν Βιωματικά Εργαστήρια για εφήβους και ενήλικες, ενώ οι μαθητές του δημοτικού σχολείου και του γυμνασίου, στο πλαίσιο του προγράμματος, αποτύπωσαν μέσα από ζωγραφιές τους τα συναισθήματά τους. Στις ζωγραφιές κυριάρχησαν η χαρά, η ασφάλεια, η αγάπη και μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά. Ζωγραφιές που δηλώνουν πως πηγή χαράς και αγάπης είναι η οικογένεια!

Η εκστρατεία στους Φούρνους και τους Λειψούς έκανε τους εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές να νιώθουν περισσότερο κοντά σε όλους αυτούς τους υπερήφανους ακρίτες κατοίκους των νησιών. Τα δώρα ψυχής που εισέπραξαν τα μέλη της Ανοιχτής Αγκαλιάς τους δίνουν δύναμη να συνεχίσουν το έργο τους και τους ευχαριστούν, όπως ευχαριστούν ιδιαίτερα και το ΓΕΝ για τη συμπαράστασή του σε αυτό το ατέρμονο ταξίδι!

 

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο θάνατος της γιαγιάς επηρεάζει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια
Δ. Παρασκευής: Τι δείχνει διεθνής μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της CoViD
ΣΦΕΕ: Εκδήλωση ''Ημέρα Καριέρας''