Η Siemens Healthineers παρουσίασε τη λύση1 Atellica™, ένα εξαιρετικά ευέλικτο σύστημα ανοσολογίας και κλινικής χημείας που διαθέτει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την αμφίδρομη τεχνολογία μαγνητικής μεταφοράς δείγματος η οποία είναι 10 φορές πιο γρήγορη από τους συμβατικούς μεταφορείς1. Τα αποκαλυπτήρια στην Ευρωπαϊκή αγορά έγιναν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Siemens Healthineers «Αγγίζοντας το Μέλλον», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2016.

«Κατασκευάσαμε τη λύση Atellica1 με βάση τις ανάγκες των πελατών μας και μετά από εκτεταμένη έρευνα των τάσεων της αγοράς», δήλωσε ο Franz Walt, Πρόεδρος του Laboratory Diagnostics της Siemens Healthineers. «Το αποτέλεσμα είναι επαναστατικό, όσον αφορά τον έλεγχο και την απλούστευση, έτσι ώστε οι πελάτες μας να μπορούν να επικεντρωθούν στην επίτευξη των καλύτερων επιχειρηματικών και κλινικών αποτελεσμάτων αφιερώνοντας λιγότερο χρόνο στη διαχείριση των λειτουργιών της επιχείρησης».

Εκτός από την ταχύτητα που επιτυγχάνεται με τη χρήση της τεχνολογίας1 Μεταφοράς Atellica Magline™, η λύση Atellica προσφέρει επιπλέον ένα οπτικό σύστημα πολλαπλών καμερών 1 σε συνδυασμό με ευφυή δρομολόγηση του δείγματος για ανεξάρτητο έλεγχο του από τις εξετάσεις ρουτίνας έως και τα επείγοντα (STATs).1

Η λύση Atellica 1 παρέχει πρωτοφανή ευελιξία προσαρμογής στις αυξανόμενες ανάγκες των εξετάσεων και στους περιορισμούς του χώρου. Η λύση μπορεί να διαμορφωθεί ως ένα αυτόνομο σύστημα, είναι επεκτάσιμη έως και σε 10 υπομονάδες και μπορεί να συνδυαστεί σε περισσότερες από 300 προσαρμόσιμες διαμορφώσεις1, συμπεριλαμβανομένων σχηματισμών σε σχήμα U, L, καθώς και γραμμικών. Μπορεί επίσης να συνδεθεί με τον Αυτοματισμό Aptio® για μια ολοκληρωμένη, διεπιστημονική λύση1. Η λύση αυτή μπορεί να χειριστεί περισσότερα από 30 είδη φορέων δείγματος συμπεριλαμβανομένων των παιδιατρικών και ειδικών φορέων.

Επιπλέον, τα ίδια αντιδραστήρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαφορετικές διαμορφώσεις και δικτυωμένα εργαστήρια, απλοποιώντας τις εργαστηριακές λειτουργίες, βελτιστοποιώντας τον έλεγχο των αποθεμάτων, και παρέχοντας τη δυνατότητα σταθερών αποτελεσμάτων στις εξετάσεις. Επιπρόσθετα, μία ανοσολογική μονάδα μόνη της επεξεργάζεται περισσότερες από 400 εξετάσεις ανά ώρα3, επιτυγχάνοντας την υψηλότερη παραγωγικότητα ανά τετραγωνικό μέτρο σε σύγκριση με άλλες λύσεις στον κλάδο. 2

Άλλα πλεονεκτήματα της λύσης Atellica 1 περιλαμβάνουν την εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση και τον έλεγχο1 για τη μεγιστοποίηση του χρόνου ομαλής λειτουργίας, καθώς και ένα ευρύ, επεκτεινόμενο κατάλογο εξετάσεων 1, χρησιμοποιώντας αποδεδειγμένες τεχνολογίες ανίχνευσης.

«Η λύση Atellica, μάς προσφέρει τα τεχνολογικά εργαλεία που περιμέναμε τόσο καιρό», είπε ο Δρ. Josep Lluís Bedini, Επικεφαλής του Core Lab Operative Area, στο Νοσοκομείο της Βαρκελώνης (Hospital Clinic Barcelona). «Η εμπειρία μας σε συνδυασμό με τις προσδοκίες μας, ως επαγγελματίες εργαστηρίων, έχουν υλοποιηθεί σε κάτι πραγματικό. Επιτέλους βλέπουμε κάτι πραγματικά νέο για τα κεντρικά εργαστήρια που θα πληροί τις τεχνικές απαιτήσεις μας και τη ροή εργασίας».

Η λύση Atellica1 είναι το πρώτο από τα προϊόντα της νέας σειράς Atellica που έχουν κατασκευαστεί από τη Siemens Healthineers, και περισσότερες καινοτομίες είναι ήδη δρομολογημένες από το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης.

1 Τα προϊόντα είναι υπό ανάπτυξη. Δεν διατίθενται προς πώληση. Τυχόν χαρακτηριστικά που αναφέρονται αποτελούν μέρος των στόχων του σχεδιασμού ανάπτυξης. Η μελλοντική διαθεσιμότητα δε μπορεί να είναι εγγυημένη.
2 Σε σχέση με τους κορυφαίους ανταγωνιστές της αγοράς στο IVD.
3 Εξαρτάται από το μείγμα των εξετάσεων.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία