Ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό των όμορων δήμων της περιοχής στο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν» διοργανώνουν την Δευτέρα 14 Νοέμβρη  από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι, το Διαβητολογικό Κέντρο της Β΄ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, σε συνεργασία με την Νοσηλευτική και Ιατρική Υπηρεσία.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, που έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Διαβήτη για την 14η Νοέμβρη. Το βασικό μήνυμα φέτος, για την «Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη» έχει τίτλο «ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ - EYESONDIABETES».

Σκοπός της εκδήλωσης αυτής, είναι η ενημέρωση των κατοίκων των όμορων Δήμων και των επαγγελματιών υγείας, για την σημασία της πρώιμης διάγνωσης του Σακχαρώδη Διαβήτη, την σωστή παρακολούθηση και την καλή ρύθμιση του, προς μείωση των απώτερων επιπλοκών.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ενημέρωση κοινού στο χώρο υποδοχής του Νοσοκομείου: 9.00 -14.00 και επιστημονικό πρόγραμμα στο χώρο του Κεντρικού Αμφιθεάτρου: 11.00-13.00.

Στο χώρο υποδοχής του Νοσοκομείου, οι κάτοικοι των όμορων δήμων θα έχουν την δυνατότητα νε επισκεφτούν θεματικά περίπτερα όπου θα μπορούν να :

  • Κάνουν μέτρηση του σακχάρου τους και της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης όπου είναι απαραίτητο,
  • Ενημερωθούν οι διαβητικοί αλλά και οι μη διαβητικοί από τους επαγγελματίες υγείας,
  • Προμηθευτούν σχετικά ενημερωτικά έντυπα,
  • Παρακολουθήσουν σχετικά με το διαβήτη Video,
  • Πάρουν συμβουλές για την σωστή διατροφή από τους διαιτολόγους
  • Γευτούν υγιεινά σνακ,
  • Ενημερωθούν για τα οφέλη της άσκησης και επίδειξη ασκήσεων γυμναστικής, από γυμναστές και φυσιοθεραπευτές του Νοσοκομείου μας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας