Η Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά προσκαλούν στην επιστημονική ημερίδα με τίτλο: «Η Οδοντιατρική στο κέντρο της Ιατρικής: Επίδραση στοματικών λοιμώξεων στη γενική υγεία».

Ο στόχος της ημερίδας είναι η ευρύτερη ενημέρωση ιατρών και οδοντιάτρων για το ρόλο της περιοδοντικής/ στοματικής φλεγμονής σαν επιβαρυντικό παράγοντα σε συστηματικά νοσήματα.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες υπάρχει πληθώρα επιστημονικών δεδομένων που αναδεικνύουν τη στοματική υγεία σαν ένα σημαντικό ρυθμιστικό παράγοντα στην υγεία όλου του σώματος.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν όλα τα νεότερα δεδομένα που αφορούν τη συσχέτιση της περιοδοντικής νόσου με τον σακχαρώδη διαβήτη, τις επιπλοκές κυήσεως, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τη χρόνια νεφρική νόσο. Οι ομιλητές είναι καταξιωμένοι κλινικοί και ερευνητές, τόσο από τον ιατρικό, όσο και τον οδοντιατρικό χώρο.

Για πρώτη φορά μάλιστα, μια επιστημονική εκδήλωση που οργανώνεται από οδοντιατρικούς φορείς τίθεται υπό την αιγίδα τεσσάρων κορυφαίων ιατρικών επιστημονικών εταιρειών, επιβεβαιώνοντας τη σημαντικότητα της θεματολογίας και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναζήτηση της αριστείας στον χώρο μας.

Επίσης, η συνδιοργάνωση της ημερίδας από έναν οδοντιατρικό σύλλογο και μία επιστημονική οδοντιατρική εταιρεία με τη συμμετοχή και στήριξη της πανεπιστημιακής κοινότητας υπογραμμίζει την ανάγκη συνεργασίας επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων στην αξιόπιστη ενημέρωση ιατρών και οδοντιάτρων.

Ειδικά για τους οδοντιάτρους, η ημερίδα αυτή συμπίπτει με την έναρξη της υλοποίησης του προγράμματος συνεχούς επαγγελματικής επιμόρφωσης από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και θα υπαχθεί στις μοριοδοτούμενες εκδηλώσεις. Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά επέλεξε να σηματοδοτήσει τα 90 χρόνια λειτουργίας του, ως συνδιοργανωτής σε αυτή την ημερίδα, αναδεικνύοντας το ειδικό βάρος που έχει η Οδοντιατρική στο σύνολο των επιστημών υγείας.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στον Πολυχώρο Απόλλων, Ερμουπόλεως και Πηλίου 1, Πειραιάς.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα