Γράφει η Ελίνα Ασημακοπούλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc, Επιστημονική Υπεύθυνη ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Καλύβια Αττικής, Γ. Γραμματέας Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Δ.Ε.)

Το πέρασμα στο χειμώνα και οι απότομες και μεγάλες αυξομειώσεις που σημειώνονται στη θερμοκρασία, έχουν ως φυσικό ακόλουθο την εμφάνιση κρυολογημάτων και γρίπης, τα οποία και ταλαιπωρούν πολύ κόσμο. Συνάχι, βήχας, πονόλαιμος είναι συμπτώματα που ενοχλούν και επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινότητα μας.

Ο βήχας και ο πονόλαιμος αποτελούν τα κύρια συμπτώματα του κρυολογήματος και της γρίπης αλλά και πολλών χρόνιων παθήσεων. Σε πολλά περιστατικά τα συμπτώματα είναι επίμονα και σε οξεία μορφή, καθιστώντας τη χρήση κάποιου βοηθήματος απαραίτητη για την αντιμετώπισή τους. Αν και οι επιλογές βοηθημάτων για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος είναι πολλές, το φλέγον ερώτημα είναι ποια τελικά από τις τόσες επιλογές είναι η ιδανικότερη για ικανοποιητικά και άμεσα αποτελέσματα.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω και έχοντας πάντα ως στόχο την  υποστήριξη των αναγκών των καταναλωτών για βέλτιστη υγεία και ευεξία, η εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής Lanes,  συστήνει το σιρόπι PropolCare για την ανακούφιση από τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος.

Το 2015 δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Karger μία ανασκόπηση των Wagner L. et.al. αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των φυσικών, κυρίως, σκευασμάτων για την αντιμετώπιση του βήχα. Συγκεκριμένα, σκοπός της ανασκόπησης ήταν να αξιολογήσει συστηματικά τη βιβλιογραφία για τα φυτικά σιρόπια για το βήχα, όταν αυτός αποτελεί σύμπτωμα λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος και το κοινού κρυολογήματος. Τα συμπεράσματα έδειξαν πως τα φυτικά σιρόπια προσδίδουν άμεσο και γρήγορο αποτέλεσμα στην ανακούφιση από το βήχα και τον ερεθισμένο λαιμό, που συνήθως αποτελεί και αποτέλεσμα του έντονου βήχα, ενώ υπήρξαν ισχυρές ενδείξεις πως τα σιρόπια με θυμάρι και μάραθο στη σύνθεσή τους παρουσιάζουν σημαντικό περιορισμό τόσο στη συχνότητα όσο και τη σοβαρότητα του αντανακλαστικού του βήχα ως αποτέλεσμα.

Έχοντας μια αρκετά εμπλουτισμένη σε συστατικά αλλά και ενισχυμένη σε περιεκτικότητες φόρμουλα, το σιρόπι PropolCare από τη Lanes μπορεί να επιφέρει ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του ξηρού και ήπιου παραγωγικού βήχα, καθώς και στην καταπράυνση του ερεθισμένου λαιμού.

Η πρόπολη που εμπεριέχεται στη σύνθεσή του, η οποία δρα ως φυσικό αντιβιοτικό και μαζί με το θυμάρι προσφέρουν ισχυρή αντισηπτική δράση για την προστασία του ερεθισμένου λαιμού και των αεραγωγών, ενώ ο βασιλικός πολτός συμβάλλει στην ενέργεια, την τόνωση και τη θρέψη του οργανισμού.

Στη σύνθεσή του εμπεριέχονται, επίσης, φυσικά εκχυλίσματα, τόσο θυμαριού και μάραθου όσο και γλυκάνισου, βοτάνων δηλαδή  που ανήκουν στην κατηγορία των χαλαρωτικών αποχρεμπτικών (βοτάνων) και παρουσιάζουν ισχυρή βλενολλυτική δράση. Παράλληλα, η παρουσία φυσικών εκχυλισμάτων πεύκου, φασκόμηλου και Ισλανδικών βρύων, τα οποία και δρουν ευνοϊκά στην αντιμετώπιση λοιμώξεων του αναπνευστικού μπορεί να προσφέρει μία ολοκληρωμένη λύση στην καταπολέμηση του βήχα. Επιπλέον, το σιρόπι Propolcare περιέχει και τίλιο, το οποίο έχει κατεναυναστική δράση ως προς τον πονόλαιμο και μπορεί να συμβάλει στη ρύθμιση των εκκρίσεων και τη βλεννόλυση.

Η δράση του Propolcare δεν σταματάει εδώ. Η σύνθεσή του είναι εμπλουτισμένη με βιταμίνη C, ψευδάργυρο και σαμπούκο. Ο σαμπούκος είναι βότανο το οποίο τα τελευταία χρόνια αποτελεί το επίκεντρο μελετών σχετικών με το ανοσοποιητικό σύστημα. Φέρεται να ενισχύει σημαντικά την άμυνα του οργανισμού και να συμβάλλει, παράλληλα, στη μείωση της διάρκειας και της έντασης των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος. Συνδυαστικά, ο ψευδάργυρος και η βιταμίνη C έχουν θετική επίδραση στην ανοσοενίσχυση και έτσι στη βελτίωση της κατάστασης του ατόμου.

Η Lanes δημιουργεί τα συμπληρώματά της με γνώμονα τη διαρκή διερεύνηση φυσικών διατροφικών συστατικών που διακρίνονται για τις επιδόσεις, τις μελέτες, την ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες καταναλωτικές ανάγκες. Το σιρόπι Propolcare  συγκεντρώνει όλα τα παραπάνω στοιχεία και εγγυάται άμεση ανακούφιση από τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος.

Αναζητήστε το στο κοντινό σας φαρμακείο στην προνομιακή τιμή των 8,90€.

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα κιλά μπορούμε να χάσουμε σε έναν μήνα με ασφάλεια
Θανατηφόρα βακτήρια διψούν για ανθρώπινο αίμα
Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη είναι πιθανόν να αυξάνουν τους κινδύνους υγείας για δεκαετίες [μελέτη]