Οι Φυσικοθεραπευτές πραγματοποιούν το  26ο Ετήσιο Πανελλήνιο Επιστημονικό τους Συνέδριο, στις 25 – 27 Νοεμβρίου 2016,  και καλύπτουν  όλο το φάσμα των προβλημάτων υγείας του σύγχρονου ανθρώπου, θέτοντας ως στόχο την αποκατάσταση και την ποιότητα ζωής.

Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, που ο τομέας της Υγείας πλήττεται  σε μεγάλο βαθμό, οι φυσικοθεραπευτές απαντούν επιστημονικά.

O Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών διοργανώνει και φέτος το  κορυφαίο ετήσιο επιστημονικό του συνέδριο, στο ΕΚΕΠΥ στο Μαρούσι. 

Η επιλογή του θέματος του 26ου Ετήσιου Πανελλήνιου Επιστημονικού  Συνέδριου Φυσικοθεραπείας, « Προηγμένη Φυσικοθεραπεία. Αποκατάσταση και Ποιότητα Ζωής», έρχεται να αναδείξει το ρόλο της Φυσικοθεραπείας στη βελτίωση και την αποκατάσταση της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

Εκτιμάται ότι το συνέδριο θα συμβάλει, πέρα από την επιμόρφωση των συμμετεχόντων, στην ανάδειξη των σημαντικότερων θεμάτων που αφορούν τη  θεραπευτική κοινότητα. 

Η συμμετοχή πολλών διακεκριμένων Επιστημόνων και Καθηγητών από  Πανεπιστημιακά Ιδρύματα από τη  χώρα μας και το εξωτερικό, με διαλέξεις και εισηγήσεις, η πολυποίκιλη θεματολογία  και τα κλινικά φροντιστήρια εγγυώνται την επιτυχία του συνεδρίου.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει όλες τις σύγχρονες τάσεις και εξελίξεις της επιστήμης της φυσικοθεραπείας, δίνοντας απαντήσεις σε όλο το φάσμα των προβλημάτων υγείας, που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο. 

Η πλούσια θεματολογία περιλαμβάνει:

  • Τη συμβολή του Φυσικοθεραπευτή στην κοινωνικοποίηση και την καταξίωση των ατόμων με αναπηρία, που αθλούνται και διέπρεψαν στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο 2016 και θα τιμηθούν από τον ΠΣΦ.
  • Νευρολογικές παθήσεις, όπως η Σκλήρυνση κατά Πλάκας και η νόσος Parkinson.
  • Μυοσκελετικές παθήσεις,  όπως αντιμετώπιση των επιπλοκών σε παθήσεις και κακώσεις του γόνατος,  των  παθήσεων του ώμου, των παθήσεων της Σπονδυλικής στήλης (σκολίωση, Ιερολαγόνιες αρθρώσεις) και των διαταραχών της βάδισης.
  • Αντιμετώπιση των αθλητιατρικών  κακώσεων
  • Αποκατάσταση του βαρέως πάσχοντος ασθενή
  • Παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής της 3ης ηλικίας, της  υγείας των γυναικών, των ατόμων με προβλήματα ακοής και διαταραχές ισορροπίας καθώς και για τη διαχείριση του άλγους
  • Ψυχική Υγεία. Η φυσικοθεραπεία έρχεται να δώσει χέρι βοηθείας και στην ταλαιπωρημένη ψυχική μας υγεία.

Στόχος του συνεδρίου είναι να καταδειχθεί πώς η προηγμένη φυσικοθεραπεία συμβάλλει στην αποκατάσταση της υγείας και την ποιότητα ζωής του ασθενή, τη γρηγορότερη επάνοδο του ασθενή στα καθήκοντά του,  που αυτό σημαίνει πολλαπλά κέρδη για τον ίδιο,  για την κοινωνία και την Εθνική Οικονομία: λιγότερες χαμένες εργατοώρες, περισσότερη παραγωγή, καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα συνολικά.

Στο χώρο του συνεδρίου θα υπάρχουν παράλληλες δράσεις, όπως εμπορική έκθεση, έκθεση βιβλίου,  ελεύθερες ερευνητικές ανακοινώσεις, αναρτημένες ανακοινώσεις, workshops,  διαλέξεις  και  στρογγυλές τράπεζες.

 

 

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management